Mainos

Antti Rinne: Hakkaraisen on katsottava peiliin – "Käytetään työaika työhön ja juhlitaan sitten kun juhlitaan"

1:43

Kohu kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen ympärillä vain syvenee, kun uusia epäiltyjä tapauksiä edustajan sopimattomasta humalakäytöksestä löytyi eilen lisää. Aamun Huomenta Suomessa vieraillut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on sitä mieltä, että Hakkaraisen on ”todellakin katsottava peiliin”.

Eduskunnan pikkujouluissa itsensä tukevaan humalaan viime viikolla juoneet henkilöt ovat olleet alkuviikon puheenaihe. Teuvo Hakkaraisen humalakäytös on johtanut vakavaan varoitukseen perussuomalaisten eduskuntaryhmältä ja ankariin moitteisiin eduskunnan puhemieheltä. Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion avustaja kiidätettiin sairaalaan epäillyn alkoholimyrkytyksen takia.

Rinne ja keskustan Katri Kulmuni sanoivat Huomenta Suomen haastattelussa, että hillitön ryyppääminen ei kuulu eduskuntaan.

– Sellainen alkoholinkäyttö ei kuulu mihinkään työyhteisöön. Eduskunta on arvokas työpaikka, kansanvallan pyhättö. Tietenkin toivoisi, että edustajat toimisivat kunnioittavasti, sanoo Kulmuni.

Rinne painotti, että eduskunnassa tehtiin paljon töitä viime viikolla, kun istuinnoissa käsiteltiin muun muassa uutta alkoholilaista. Hän kertoo, että SDP:n eduskuntaryhmä on siirtynyt omat vähemmän kiireiseen aikaan.

– Käytetään työaika siihen mihin se on tarkoitettu ja juhlitaan sitten kuin juhlitaan. Perinteiset sosiaalidemokaattien järjestämät pikkujoulut järjestetään istuntojen ulkopuolelle joskus tulevaisuudessa toteutettaviksi.

Rinne on pahoillaan siitä, että törttöilyt pikkujouluissa antavat väärän kuvan eduskunnan työskentelystä.

– Jos katsoo tätä viikkoa, siellä on varmaan kolmena yönä olleet ihmiset istumassa yli kolmeen asti yöllä keskustelemassa asioista ja tekemässä päätöksiä. Olen tosi pahoillani siitä, että yksittäisen henkilön törttöily johtaa tällaiseen tilanteeseen. Teuvo Hakkaraisen osalta täytyy todellakin sanoa, että miten hän saa tilanteen hallintaansa, Rinne sanoi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.