Mainos

Antti Rinne avoimena rankoista viikoistaan sairaalassa: "Tekeminen oli avutonta, kun olin täysin toisten autettavana"

0:15

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne joutui joululomalla sairaalaan keuhkokuumeen takia. Suomessa huomattiin, että hänellä oli myös sepelvaltimon tukos, joka piti avata pallolaajennuksella. Tehohoito vei mieheltä voimaa ja lihaksia, mutta Rinne lähti kuitenkin mukaan vaalikamppailuun.

Antti Rinne

SDP pj., kansanedustaja
oikeustieteen kandidaatti
asuinpaikka: Mäntsälä
56 vuotta
perhe: vaimo ja 25-, 26-, 30- ja 33-vuotiaat tytöt

Antti Rinne kertoo Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa, että keskittyy tällä hetkellä kuntouttamaan lihaksiaan. Hän on kutsunut toimittajan kylään kotiinsa Mäntsälään.

– Lihasten kuntoutus on samalla liikuntaa, ei se poikkea siitä, mitä tein aiemmin. Nyt on vaan enemmän kipuja, kun lihakset palautuvat. Penikkatauti on aika kova välillä.

Sairaalassa viikkoja

Rinnettä makuutettiin sairaalassa viikkojen ajan. Kun hän heräsi, ainoastaan ranteet liikkuivat.

– Tekeminen oli aika avutonta, kun olin täysin toisten autettavana. Se avasi minut ajattelemaan sitä maailmaa, mikä ikäihmisillä monesti on.

Rinne ei kuitenkaan pelännyt, että sairausloman aikana muut ihmiset veisivät hänen paikkansa puolueessa ja hän jäisi tarpeettomaksi.

– Koskaan yksi ihminen ei ole korvaamaton. 

MTV3-kanavalla tänään illalla kello 19.10 esitettävässä Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen tapaa SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen tämän kotona Mäntsälässä. Antti pohtii muun muassa työn vaikutusta ihmissuhteisiin sekä esittelee yksityisen kuntoutusnurkkansa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja