Antti Railio oli pohjilla, kunnes uusi rakkaus muutti elämän – on nyt onnellisesti naimisissa ja pian 7-lapsisen suurperheen isä: "Nyt on avattu uusi sivu elämässä"

5:55
Laulaja Antti Railion elämä teki täyskäännöksen, kun hän rakastui nykyiseen vaimoonsa Siiriin – kuuntele laulajan haastattelu!

Laulaja Antti Railion syksyn pitää kiireisenä niin perjantaina alkanut syyskiertue, uusi albumi kuin suurperheen arjen pyörittäminen uudessa kodissa lakeuksien keskellä. 

Sunbeam Imperial Studion miksauspöytien äärellä istuu varsin onnellinen mies. Syytäkin on, onhan Antti Railion, 36, viimeisin vuosi on ollut koronapandemiasta huolimatta musiikillisesti onnistunut.

Musiikillisten ponnisteluiden lisäksi Railion vuosi on ollut tapahtumarikas myös yksityiselämän saralla.

– Ehkä itsekin teki muutaman oikean päätöksen huonojen sijaan, ja sitten löysin vielä ihmisen, joka tasapainotti sitä kuviota entisestään, Railio alustaa kasvutarinaansa. 

Laulaja kävi pohjalla

Railion mukaan hän on viimeisen muutaman vuoden aikana kokenut suuren kasvutarinan – ikään kuin pojasta olisi kasvanut aikuinen mies, joka pyrkii tasapainoiseen elämään. 

– Ihmisenä olen kasvanut ihan hirveästi – olen aikuistunut ja oppinut virheistäni. Olen elämän joka osa-alueella petrannut, Railio pohtii vakavana.

– On sellainen olo kuin mies olisi nostettu suonsilmästä ylös, tomutettu turpeet pois olkapäiltä, ja vedetty Hankkija-lippis takataskuun, laitettu vähän parempaa seppälää päälle ja lähdetty isoolle kirkoolle tanssahtelemaan, laulaja veistelee.

Naimisiinmenoa ei tarvinnut kauaa miettiä

Laulaja kertoo, että ryhtiliike antoi hänelle itsevarmuutta sekä uskallusta heittäytyä. Kun hän tapasi Siirin vuonna 2017, hänen ei tarvinnut kauaa miettiä seuraavia liikkeitään – se oli rakkautta ensi silmäyksellä. 

– Meille se naimisiinmeno oli oikeastaan melkein heti selvä. Ei mennyt montaa kuukautta, kun tajuttiin, että nyt ei pelleillä, Railio sanoo ja naurahtaa. 

– Joku jossain sanoi, että näin pitää tapahtuman. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhteinen lapsen syntymä lähestyy

Pariskunnan arkea värittää tällä hetkellä yhteensä kuusi lasta: Siirillä on entuudestaan neljä lasta, Antilla taas kaksi aiemmasta suhteestaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian uusperheen onni täydentyy tuoreen avioparin ensimmäisellä yhteisellä lapsella. Siiri on tällä hetkellä viimeisillään raskaana – laskettu aika siintää jo muutaman viikon päässä, lokakuun lopussa. 

Mutta miten käy, ehtiikö syyskiertueella ympäri Suomen keikkaileva tenorii tukemaan vaimoaan synnytyksessä?

– Mieshän on kotona silloin, kun lapsi syntyy. Olemme tilanneet sen tiettyyn ajankohtaan. Jos se tapahtuu muuna ajankohtana, sitten mies ei ole välttämättä keikalla, Railio toteaa. 

– Totta kai asia jännittää, mutta onneksi tämä syyskiertue ei ole niin intensiivinen. Tämä tehdään parin päivän rupeamissa, joten voin olla läsnä kotona, myös silloin synnytyshetkellä. 

Perhe hankki omakotitalon

Vaikka esimerkiksi uusinta levyttäminen vie miehen usein Helsinkiin ja keikkaileva artisti viettää paljon aikaa tien päällä, Railio on perheineen asettunut peltomaisemiin Seinäjoen Nurmoon. 

Kuten rakkaus, myös asuntokaupat syntyivät nopeasti viime kesänä. Railion pariskunta osti elokuussa omakotitalon peltojen keskeltä. Puiden ympäröimällä isolla, yli 250 neliön, tontilla pienten lasten kelpaakin temmeltää.

– On omat pihat siellä lakeuksien keskellä, siellä on mukava olla. Koti oli juuri remontoitu, laulaja kehuu uutta tupaansa. 

Laulaja aikoo rakennuttaa kotinsa pihapiiriin myös oman, usean kymmenen neliön, kotistudion, jossa musiikin luoviminen onnistuu itsenäisestikin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä


Rapakunto sai huolestumaan tulevaisuudesta

Kaiken kiireen keskellä Antti Railio on aloittanut myös elämäntaparemontin. Muusikko toivoo saaneensa alan asiantuntijoilta eväät, joilla pitää elämäntapamuutosta yllä lopun elämäänsä. 

– Toivon, että pystyn elämään tätä kiireistä ja hektistä suurperheen ja muusikon elämää kivassa symbioosissa sellaisissa puitteissa, että tätä voisi tehdä nauttien vanhaksi asti.

– Kyllähän se kondis rupesi olemaan taas vaihteeksi sellaisessa kunnossa, ettei sillä olisi kauas pötkitty.

Railio on laihduttanut aiemminkin. Vuonna 2015 yli 200-kiloinen mies päätti muuttaa elämänsä suuntaa. Ryhtiliike kannatti, sillä laulaja karisti yli 70 kiloa parissa vuodessa. Kilot kuitenkin tulivat kuin varkain takaisin ja kesän alussa puntari jämähti lähes 200 kiloon. 

Nyt elämäntapamuutokselle on olemassa kuitenkin entistäkin suurempi motivaatio. Sen lisäksi, että keikkaelämä vaatii hyvää fyysistä kuntoa, motivaatiota ryhtiliikkeen tekemiseen antoi perhe.

– Haluan olla rakastava ja hyvä isä omille lapsilleni. Lisäksi haluan oman taiteenalani kautta auttaa ihmisiä ja luomaan jotain pysyvää. 

"Nyt on avattu uusi sivu elämässä"

Railion kohentunut itsetunto ja elämän tasapainoisuus on heijastunut vahvasti myös muuhun tekemiseen. 

– Minulla meni monta vuotta niin, etten tiennyt, mitä haluan ja miksi haluan. Olin niin hukassa ihmisenä, ettei silloin voinut syntyä mitään, kun oli vain sekasorto ja oli kuin pingispallo, mies muistelee. 

– Nyt, kun asiat ovat kohdillaan, sen huomaa kaikessa. En ole pelkästään virran vietävänä, vaan minulla on airot käsissä ja pystyn väistelemään pahimpia karikoita. 

– Tällä hetkellä kaikki on vain hienoa. Nyt on avattu uusi sivu elämässä, Railio vakuuttaa hymynkare kasvoillaan. 

Levy kuin "suurenmoisen miehen karhumainen syleily"

Uusi sivu on kääntynyt tänä syksynä myös musiikin saralla uuden albumin ja syys- ja toivottavasti myös joulukiertueen muodossa. 

Sunbeam Imperial Studiossa pohjalainen suuruudenhulluus ja kahden taiteilijan luovuus sai aikaan Ikuisuus-nimeä kantavan albumin, jolle niin Railio kuin levyn tuottanut Tuomas Wäinöläkin povaavat menestystä. 

Kyseessä on suurten tunteiden levy, jota Railio itse kuvaa sillisalaatiksi, jossa jokainen palapelin palanen on kuitenkin tarkkaan harkittu ja hiottu. 

– Yritimme maanläheistä lähestymistapaa, mahdollisimman lämmintä ja isoa – kuin tämän suurenmoisen miehen karhumainen syleily, Wäinölä luonnehtii viitaten Railioon.

Korkealta ja kovaa

Tunneskaalojen lisäksi myös tyylilajit vaihtelevat. Myös Railio itse on ollut mukana kappaleiden sanoituksesta ja sävellyksestä. 

– Kokeilimme levyllä sitä, että mitä jos laulaakin hiljaa tai lauletaan matalalta. Ne ovat myöäs Antilla hienoja sävyjä, joita ei ole aiemmin kuultu niin paljoa.

– Antti osaa vetää korkealta ja kovaa – sehän taito ei ole unohtunut minnekään, sitäkin kuullaan levyllä, Wäinölä jatkaa. 

Antti Railio sai levynteon aikana tuottaja Tuomas Wäinölän kyyneliin, mistä on kyse? Kuuntele alla olevalta videolta Antti Railion ja Tuomas Wäinölän naurun sävyttämä keskustelu!

11:42
Laulaja Antti Railio ja uuden Ikuisuus-nimisen albumin tuottaja Tuomas Wäinölä kertovat uudesta levystä – ”Kuin tämän suurenmoisen miehen karhumainen syleily”

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja