Antti oli vaimonsa kanssa lauantaikävelyllä, kun luontopolun varressa ollut näky järkytti: "Kaikki olivat mielestäni ihan raatoja – yksikään ei liikkunut"

0:55
Antti Plathan oli vaimonsa kanssa ulkoilemassa Porkkalanniemen ulkoilupolulla, kun heitä odotti suojaisassa lahdenpoukamassa järkyttävä näky. Eräälle rannalle oli rantautunut tuhansia kalanraatoja.

Pariskunnan lauantaikävely sai karmaisevan käänteen, kun ulkoileva pari sai todistaa käsittämätöntä näkyä: ulkoilupolun varteen oli rantautunut satoja kuolleita pikkukaloja. 

Helsinkiläinen Antti Plathan oli lauantai-iltapäivänä noin kello 13 aikaan ulkoilemassa vaimonsa kanssa. Pariskunnan ulkoilumaastoksi oli tällä kertaa valikoitunut Kirkkonummella sijaitseva Porkkalanniemen ulkoilualue, jonka maisemat hivelevät silmää.

Opastetuilla luontopoluilla voi jäädä mäennyppylälle ihastelemaan aavaa merimaisemaa. Tällä kertaa luontomaisema ei kuitenkaan ollut aivan tavanomainen.

"Yksikään ei liikkunut"

Plathanin mukaan näky näytti kauempaa siltä kuin rantaan olisi huuhtoutunut meressä ollutta roskaa, esimerkiksi muovinpalasia. Totuus paljastui kuitenkin lähempää tarkasteltuna.

– Kun menin katsomaan lähempää, rannassa olikin tuhansia pikkukaloja. Ne kaikki olivat mielestäni ihan raatoja – yksikään ei liikkunut. Ne olivat todella tuoreen näköisiä, eikä niistä lähtenyt hajua. Kalojen silmätkin olivat kirkkaat, Plathan kuvailee näkemäänsä.

Miten kalat päätyivät rantaan?

Iltalehden tietojen mukaan rannassa on nähty myös hylkeenraato. Plathan ei kuitenkaan nähnyt rannassa samaa surullista näkyä – ei, vaikka hän tihrusti ottamiaan kuvia luontopolulta kotiin palaamisen jälkeen.

Plathan ei osaa sanoa, miten tuhannet kalat olivat päätyneet Porkkalanniemen rantaan, eikä ulkoilupolulla ollut ihmisiä, jolta tiedustella asiasta lisää.

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksestä vahvistetaan MTV Uutisille, että Porkkalaniemen ulkoilualueen rantaan on rantaututunut suuri määrä pikkukaloja. Yhdistys ei kuitenkaan kommentoi, mikä kalalaji on kyseessä tai miten pikkukalat ovat päätyneet rantaan.

Porkkalanniemen virkistysalue on Vantaan kaupungin, Kirkkonummen ja Nurmijärjen kuntien sekä Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen yhteisessä käytössä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja