Antti Heikkilän nimi aiheuttaa monissa suomalaisissa vahvoja mielipiteitä. Ne jotka Heikkilän tuntevat, tietävät hyvin hänen ajatusmaailmansa – etenkin ravintoasioissa. Mutta kukapa olisi arvannut, että Eiran Sairaalassa työskentelevästä Antti Heikkilästä tuli alun perin lääkäri lähes vahingossa, kun taiteilijasuvun vesa lähti kaverin perässä opiskelemaan lääketiedettä.
”Sukuni on toiminut pääasiassa taiteen parissa. Kouluaikana en tuntenut vetoa juuri mihinkään. Koulukaverillani oli kova veto lääkikseen. Itse en tuntenut mitään kutsumusta, mutta menin karsintakursseille, kun en muutakaan keksinyt,” Antti Heikkilä kertoo.
Heikkilän mukaan hänen valmistumisensa jälkeen kului vuosia ennen kuin hän kykeni sietämään lääkäreiden sovinismia ja mekaanista maailmankuvaa.
”Vähitellen ajauduin sitten "toisenlaiseksi nuoreksi" ja sen jälkeen olen suorastaan rakastunut tähän työhön.”
”En loukkaannu kritiikistä”
Lääketieteen lisensiaatiksi, yleiskirurgian erikoislääkäriksi sekä ortopedian ja traumatologian erikoislääkäriksi opiskellut Heikkilä ajautui ravitsemusasiantuntijaksi mielenkiinnosta. Viralliset ohjeet ovat miehen mielestä tuntuneet aina ristiriitaisilta.
Ravitsemusasiantuntijuuden myötä Heikkilä on saanut paljon kritiikkiä osakseen. Heikkilän mukaan käytännön työtä tekevät lääkärit ovat yleensä hänen kanssaan samaa mieltä.
"Ravintoasiantuntijat ovat asia sinänsä. Heitä ärsyttää suunnattomasti jos joku heidän alansa ulkopuolelta esittää mitään mielipiteitä.”
Heikkilä ei silti tunnusta loukkaantuvansa kritiikistä. Mies toteaa stimuloituvansa väittelystä ja huomauttaa, etteivät hänen kirjojaan arvostelevat asiantuntijat ole lukeneet kyseisiä opuksia.
