Antti Heikkilä lähetyksessä: Suomalaisten rasvahysteria meni pieleen

Lääkäri Antti Heikkilä kertoi tänään Studio55.fi-lähetyksessä faktoja maidon terveysvaikutuksista. Käsittelemättömällä maidolla ja sen rasvoilla on hänen mukaansa huimasti positiivisia terveysvaikutuksista.

– On alettu todeta, että etenkin maidossa olevat rasvat ovat tärkeitä ihmisen terveyden kannalta. On esimerkiksi huomattu, että maitorasvat ehkäisevät sydäntauteja. Ne ehkäisevät syöpää, metaboolista syndroomaa, diabetesta ja ylipainoa, kertoi lääkäri Antti Heikkilä Studio55.fi-ohjelmassa.

– Kaikkiin näihin ongelmiin, joista ihmiset nyt kärsivät, voisi maidosta löytyä se ratkaisu. Mutta erityisesti Suomen olosuhteissa, kun rasvat on poistettu maidosta ja tätä vähärasvaisuutta on tehty, ovat diabetes ja ylipaino huimasti lisääntyneet. Eli jossain on menty pieleen.

Heikkilä painotti, että diabeteksen yhteyttä maitorasvoihin ja niiden suojaavaa vaikutusta on tutkittu ja todistettu useissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Ranskassa, Ruotsissa, Englannissa ja Hollannissa.

– Tällaista tutkimusta ei Suomessa tehdä. Suomessa on vain yksi virallinen totuus. Rasvahype perustuu tilastollisiin teorioihin, mutta teoriaa ei ole biologisella tasolla osoitettu oikeaksi.

Mallia Amerikasta

Heikkilä painotti, että maidon käsittelyyn on otettu mallia rapakon takaa.

– Suomessa elintarviketeollisuus on seurannut amerikkalaista näkökulmaa, eli rationaalista, prosessoitua, pitkän hyllyiän omaavaa ajattelua. Keski-Euroopassa traditio on säilynyt koko ajan.

– Esimerkiksi kaikissa Alppimaissa eli Itävallassa, Sveitsissä, Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa, tehdään käsittelemättömästä maidosta erilaisia tuotteita, pääasiassa juustoa, joka on ollut perusravintona aina.

– Se on aika huvittavaa, että minulla on maitoa, jossa on useampia positiivisia bakteereja, ne tuhotaan siitä ja otetaan rasvat pois, ja jäljellä olevaan maitoon pannaan vähän sokeria ja bakteeri kasvamaan ja sanotaan, että tämä lisää sinun immuniteettiasi. Siinä ei ole mitään järkeä.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Antti Heikkilä kertoi maidosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja