Vieläkö muistat nämä maitotytöt? Katso hauskat ja nostalgiset kuvat!

Maitotyttö on valittu Suomessa joka kevät kansainvälisen maitopäivän aikoihin. Maitopäivää on vietetty ympäri maailman jo vuodesta 1954 alkaen.

Suomalaisen Maitotytön esikuva on Brittien Meijerikuningatar (Dairy Queen). Suomessa Maitotytön on valinnut Maito ja Terveys ry.

1970-luvulla suomalaisen Maitotytön toimenkuva oli aavistuksen kuninkaallisempi, sillä kandidaatit vierailivat toreilla ja aukioilla jakamassa jäätelöä "uskollisille alamaisilleen". Myöhemmin Maitotytön edellytettiin olevan mieluummin reipas ja monitoiminen kuin palvottu kuningatar.

Maito & terveys ry paljastaa, että Maitotytöltä ei ole koskaan vaadittu lypsytaitoa. "Riittää, kun hän tuntee lehmän antimen, maidon", kerrotaan Maitotyön vaatimuksista.

Ennen Maitotyttöjä ja Maitolähettiläitä etsittiin maitotölkeissä ja lehdissä olevilla ilmoituksilla. Parhaimmat valittiin haastatteluun, ja loppukilpailu oli näyttävä yleisötilaisuus, jossa ehdokkaat esiintyivät ja esittelivät maitolähettilään työssä vaadittavia taitojaan. Vuonna 2006 maidon lähettilään työtä muutettiin yhä enemmän maidon ravitsemuksen asiantuntijatyöksi.

Tämän vuoden maitolähettiläs on Kati Riekkinen.

Juttu on uusinta huhtikuulta 2011

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja