Antti Heikkilä lähetyksessä: Reumaa hoidetaan liian raskaalla lääkityksellä

Lääkäri Antti Heikkilä kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, että reuman hoitoon ei välttämättä tarvitse lääkkeitä.

Nivelreumaa hoidetaan erilaisilla lääkkeillä, kuten tulehduskipulääkkeillä, pieniannoksisella kortisonihoidolla ja monilääkehoidolla. Lääkäri Antti Heikkilän mielestä hoito on usein hyvin raskas. Ihmisille annetaan isojakin kortisoniannoksia sekä solusalpaajia.

– Nykyään näkee, että kun vähänkin viittaa reumaan, ammutaan heti koko patterilla. Mielestäni se on yliampuvaa, ja se vahingoittaa elimistöä, Heikkilä totesi.

Hänen mielestään pitäisi antaa hoitoa sen mukaan, kuinka suuri potilaan kipu on. Ei tarvitsisi heti tehdä pitkäaikaista hoitosuunnitelmaa, sillä reuma voi sammua itsestäänkin. Tietysti jos henkilöllä on voimakkaita tulehduksia, niitä on syytä vaimentaa lääkityksellä. Heikkilä kuitenkin korostaa, ettei se ole mikään hoito.

– Reuma on autoimmuunisairaus, eli elimistö reagoi omia kudoksia vastaan. Lääkitys tähtää vain reaktion vaimentamiseen. Se on vähän kuin balsamia haavoille. Se on hyvin voimakas lääkitys, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elimistöön. Kukaan ei tiedä sen pitkäaikaisvaikutuksesta mitään, Heikkilä sanoi.

Tavoite on saada tulehdus rauhoittumaan. Siihen on monia muitakin keinoja kuin pelkkä lääkitys.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, kuinka juontajamme kokeilee Heikkilän opastuksella polvikipuun auttavia jumppaliikkeitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja