Mainos

Antti havaitsi vaarallisen esteen hiihtoladulla ja ryhtyi toimiin – Suomen latu: "Käsittämätön tapaus"

Antti ihasteli kutsuvia hiihtolatuja, kunnes silmiin pisti törkeä ansa: hiihtoladulle oli viritetty oksia ja havuja, joiden jälkeen joku oli tehnyt tarpeensa keskelle latua.

– Ymmärtääkseni ne olivat alamäessä hiihtosuuntaan nähden, joten tilanne näytti vaaralliselta, imatralainen Antti kertoo MTV:lle.

Hän ryhtyi heti toimiin ladun siivoamiseksi.

– Heitin ne risut metsän puolelle. Ulosteisiin ei nyt ollut tarttumavälineitä, Antti toteaa.


Tapahtumapaikalle oli Antin mukaan noin kahdenkymmenen metrin matka kevyenliikenteenväylältä.

– Parikymmentä metriä tekijä on saanut siihen paikalle kevyenliikenteenväylältä askeltaa touhutakseen tuota ansaa.

Tapaus herätti keskustelua

Erikoinen tapaus herätti paljon keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Miehen mielestä kaikki eivät ehkä ymmärtäneet tilanteen vakavuutta.

– Omaan silmään uloste viittaisi häiriintyneeseen mieleen. Vähän ihmetyttää kommentointi somessa, sillä osa porukasta etsi perusteluja siihen, miksi olisi luonnollisista syistä ulostettu ladulle ja loput laittavat naurureaktioita.

– Ilmeisesti sitä vaaraa ei oikein ymmärretä, joka hiihtäjälle äkkipysähdyksestä voi olla, mies toteaa.

"En ole kuullut vastaavaa"

Suomen Ladun järjestöpäällikkö Mika Asikainen kertoo MTV:lle, ettei hän ole kuullut eilisestä tapauksesta. Asikainen pitää tapausta kuitenkin käsittämättömänä. Hänen korviinsa ei ole kantautunut vaarallisia esteitä tai paikkoja tältä talvelta.

– En ole koskaan ennen kuullut, että olisi tuollaista tehty. En myöskään muista kuulleeni, että olisi tehty muunlaisia tuhoa tai ilkivaltaa laduille, Asikainen kertoo.

Typerä päähänpisto?

Järjestöpäällikkö arvelee, olisiko taustalla ollut typerä päähänpisto.

– Eihän tällaiseen tuhotyöhön riitä ymmärrystä. Varmaan kyse on siinä jonkun typerästä päähänpistosta, en usko, että se sinänsä liittyy latuihin tai hiihtämiseen mitenkään. Valitettava tapaus, toivottavasti ei kenellekään käynyt mitään, Asikainen harmittelee.

Asikainen kertoo, että yleisesti ottaen käytös hiihtoladuilla on viime vuosien laturaivoihin nähden parantunut.

– Mielestäni nyt on tullut suvaitsevaisuutta latujen käytössä, sillä aikaisemmin oli paljon keskustelua, miten liikutaan ja kuka saa liikkua laduilla, Asikainen toteaa.

Oletko kohdannut laduilla tai ulkoilureiteillä käytöstä, johon ei ymmärrys riitä? Kerro meille kokemuksesi osoitteeseen uutiset@mtv.fi

8:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.