Mainos

Kokoomuksen Antti Häkkäsestä oikeusministeri

Uudeksi oikeusministeriksi nousee kokoomuslainen juristi Antti Häkkänen. Hän on 32-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Mäntyharjulta.

Häkkänen on kokoomuksen varapuheenjohtaja. Eduskunnassa hän on toiminut hallintovaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä.

Kuka on Antti Häkkänen?

Uudeksi oikeusministeriksi nouseva Antti Häkkänen on tehnyt suoraviivaisen nousun valtakunnan politiikan huipulle. Häkkänen, 32, valittiin eduskuntaan vuonna 2015 Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Mäntyharjulta yli 6 200 äänellä.

Eduskunnassa Häkkänen on toiminut hallintovaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä. Hän on myös kokoomuksen varapuheenjohtaja sekä Mäntyharjun kunnanvaltuuston jäsen.

Aiemmin Häkkänen on toiminut muun muassa kokoomusnuorten puheenjohtajana sekä silloisen pääministerin Jyrki Kataisen eduskunta-asioiden erityisavustajana. Häkkänen nousi isosti otsikoihin ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak esitti lapsilisien poistoa, koska hänestä heikomman aineksen lisääntymisen tukeminen on järjenvastaista. Häkkänen katsoi tuolloin, että Schubakin pitää erota, minkä tämä tekikin.

Häkkänen on avannut yksityiselämäänsä julkisuudessa hyvin rajoitetusti. Viime vuonna hän osallistui Linnan juhliin avopuolison kanssa. 

Tuleva ministeri on toisen polven poliitikko. Isä, kunnallisneuvos Markku Häkkänen, on hänkin kokoomuslainen sekä juristi.

Reserviupseeri Häkkänen kertoo verkkosivuillaan harrastavansa kalastusta Mäntyharjun vesillä, urheilua sekä torikahvilassa palaveeraamista.

Aiemmin Häkkänen on toiminut muun muassa kokoomusnuorten puheenjohtajana sekä silloisen pääministerin Jyrki Kataisen eduskunta-asioiden erityisavustajana.

Kokoomuksen toinen juristikansanedustaja Ben Zyskowicz sanoi jo aiemmin, ettei ole käytettävissä oikeusministeriksi. Hän perusteli asiaa terveyssyillä. Hän ei ole koskaan ollut käytettävissä ministeriksi, koska hän on kertonut kärsivänsä vaikeasta migreenistä.

Häkkästä pidettiin lähes varmana salkunsaajana viimeistään sen jälkeen, kun hän keskeytti eilen Yhdysvaltain-matkansa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo perusteli Häkkäsen valintaa muun muassa asiaosaamisella.

– Tarvitaan osaava poliitikko, joka kykenee neuvottelemaan ja jolla on substanssiosaamista. Siksi Antti Häkkänen, kertoi Orpo kokoomuksen Twitter-tilin mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.