Antiikkiasiantuntija väittää: Nämä Ikean kalusteet voivat moninkertaistaa arvonsa 20 vuodessa – löytyvätkö jo sinun kotoasi?

6:40

Tietyt 1950–60-lukujen kalusteet, jotka ovat tulleet jälleen uudestaan Ikean mallistoon, voivat antiikkiasiantuntijan mukaan moninkertaistaa arvonsa seuraavien vuosien aikana, kertoo muun muassa New York Post.

Katso yllä olevalta videolta ammattijärjestäjän vinkit, miten kodin kaaoksen voi saada kuntoon!

Ikea-kalusteita ei pidetä suoranaisesti keräilyharvinaisuuksina, mutta joidenkin kalusteiden väitetään jopa moninkertaistavan arvonsa seuraavien vuosikymmenien aikana.

Taide-, antiikki- ja keräilyhuutokaupat kokoavan verkkosivusto Barbebysin antiikkiasiantuntija arvioi yhtiön blogissa, että eräs tietty Ikean pöytä voisi tulevaisuudessa olla tuhansien arvoinen.

Tämä pöytä on 1953 lanseerattu Ikean Lövbacken-apupöytä, joka tuotiin nyt uudestaan markkinoille. Tällä hetkellä pöytä maksaa 59 euroa, mutta antiikkiasiantuntija Pontus Silfverstolpen mukaan se voisi vuonna 2030 maksaa jo 1000–1800 puntaa, ja vuonna 2040 jo 3000–5000 puntaa.

Huonekalukeräilijät himoitsevat nyt ja tulevaisuudessa

Kyllä, 20 vuoden päästä alle satasen pöytä voisi asiantuntijan mukaan moninkertaistaa arvonsa ja maksaa yli 5 500 euroa.

Silfverstolpen arvio perustuu siihen, että jo nyt pöytää on myyty Ruotsissa monissa johtavissa huutokaupoissa, ja siitä on tullut joidenkin huonekalukeräilijöiden haluama tuote.

– Olisin yllättynyt, jos kehitys sen arvossa ei näyttäisi tältä tulevaisuudessa, Silfverstolpe kirjoittaa Barnebysin blogissa.

Myös nämä voivat kasvattaa arvoaan

New York Postin mukaan myös monien muiden 1950–60-luvun tyylisten Ikea-kalusteiden uskotaan moninkertaistavan arvonsa vuosien saatossa.

Esimerkiksi Strandmon-nojatuoli, joka maksaa tällä hetkellä 199 euroa Ikeassa, voisi seuraavan kahden vuosikymmenen aikana kasvattaa hintaansa jopa 1 900 dollariin [noin 1 600 euroon].

Myös rottinkisesta Gagnet-lepotuolista voisi saada jopa 966 dollaria [830 euroa] vuonna 2040, vaikka se nyt maksaa vain 79 euroa, ja Ypperling-pöydästä, joka maksaa nyt 200 euroa, voisi saada samoihin aikoihin 644 dollaria [550 euroa].

Hintojen kehityksestä ei tietenkään ole varmuutta, vaikka näiden kalusteiden omistajat sitä varmasti toivovat. Antiikkiasiantuntijat myös muistuttavat, että tuotteista voi saa hyvän hinnan vain silloin, kun ne ovat moitteettomassa kunnossa.

Lähteet: New York Post, Barnebys, The Sun, Ikea

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja