Mies päätti sahata Ikean työpöydän halki – sisältö yllätti täysin

Tavallisen työpöydän materiaali ei ollutkaan sitä, mitä eräs Twitter-käyttäjä kuvitteli.

Huonekalujätti Ikea tunnetaan edullisista hinnoistaan, jotka mahdollistavat kodin sisustamisen matalallakin budjetilla.

Edulliset hinnat voivat kuitenkin tarkoittaa sitä, etteivät tuotteet ole tehty niistä ihan kaikista laadukkaimmista materiaaleista. Eräs asiakas kuitenkin yllättyi toden teolla siitä, mistä hänen työpöytänsä oli todella tehty.

James L. Sutter kertoo Twitterissä, että hän tiesi Ikean huonekalujen olevan ”valepuuta” eli käytännössä lastulevyä, joka on pinnoitettu päältä. Hänen aloittamansa tuunaus paljasti kuitenkin pöydän todellisen luonteen.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Eilen illalla sahasin työpöytäni kahtia ja sain selville, että lastulevy itsessään on valhetta. Ihmiset, Ikean puu on kirjaimellisesti pahvia, yllättynyt mies kirjoittaa Twitterissä.

Sutter kuitenkin lisäsi vielä julkaisuunsa, ettei hänellä ollut ongelmaa asian kanssa. Tosin pahvin takia pöytää olisi todella vaikea tuunata.

– Se on halpaa, kevyttä ja se toimii. Mutta se oli vain todella yllättävää, Sutter kirjoittaa.

Vankkaa ja ekologista

Monet Twitter-käyttäjät ovat kommentoineet julkaisuun, että pahvin käytöstä on suorastaan monia etuja. Pahvin rakenne esimerkiksi tekee pöydästä rotevan, mutta samalla helpon siirrellä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Isäni on rakennusinsinööri. Tuo hunajakennorakenne on itseasiassa vahvempi kuin lastulevy (paitsi jos leikkaat sen kahtia). Se on myös paljon ekoystävällisempi. Lastulevyä käytetään osiin, joiden täytyy pitää ruuveja, eräs kommentoi Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Muotoiluyliopistossani on kokonainen osasto, jossa rakennetaan tuoleja ja muuta todella taidokkaasti taitellusta paperista. Se on todella vankkaa. Miksi se on valhe? Luulen, että kaikki ovat iloisia, jos tavarat ovat kierrätettyjä ja kevyitä – jos se toimii eikä kukaan ole väittänyt vastaan, tietenkään, toinen kirjoittaa.

Ikea kommentoi tuotteiden olevan suunniteltuja käytännöllisyys, kestävyys, laatu ja edullisuus mielessä pitäen. Vähentääkseen jätettä, yhtiö pyrkii käyttämään materiaaleja mahdollisimman tehokkaalla tavalla. 

Ikean edustaja myös kertoo, että tuotteiden materiaalitiedot ovat selkeästi kerrottu liikkeissä ja netissä.

Lähteet: Mirror, Twitter

***

Ammattijärjestäjä asialla – vinkit kotiin 6:40

Lue myös:

    Uusimmat