Mainos

Antero Mertaranta uskoo Maria Huntingtonin rikkovan Suomen ennätyksen – antaa kovan arvion MM-kisoihin: "Hänestä pitää alkaa puhua enemmän"

39:03
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Kalevan kisoista.

Seitsenottelija Maria Huntington hurmasi Kalevan kisoissa, kun hän rikkoi Dohan MM-rajan sekä teki uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. 

C Moren selostaja Antero Mertaranta heittää heti haastattelun alkuun selvän arvion siitä, mihin Huntingtonin Kalevan kisoissa esittämä suoritus vertautuu. 

– Sen luokan tulos, että hänestä pitää alkaa puhua jo vähän enemmän. Jos katsoo, missä tilanteessa hän on Euroopassa ja maailmassa, olemme jo siinä tilanteessa, että hän kamppailee onnistuessaan MM-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon pääsemisestä ja Euroopan tasolla muutamaa pykälää parempi.

– Minusta hänestä pitää ruveta puhumaan samalla lailla ja samalla äänenpainolla, kuin mitä on puhuttu näistä meidän pika-aitureista, hän jatkaa.

Mertarannan mielestä Huntingtonin vahvat lajit, aidat ja pituushyppy, vertautuvat jo aivan maailman huippuihin. 

– Sitten tulee korkeus, joka on jo erittäin hyvällä tasolla. Mitä lähemmäksi hän pääsee heikommissa lajeissa (kuula ja keihäs) omaa huippuaan, silloin lopputulos ja odotukset ovat kovat.

Mertarannalle tulikin Huntingtonista mieleen kaksi entistä seitsenottelijaa: Satu Ruotsalainen sekä Tiia Hautala. Hänen mukaansa he saavat erinomaisen seuraajan Huntingtonista. 

Mertaranta ei osannut ennakkoon odottaa Huntingtonilta nähtyä suoritusta. 

– Täytyy ottaa huomioon, että ottelu on niin monesta eri asiasta kiinni, kelikään ei ollut optimi, se oli vähän viileä, mutta siitä huolimatta tämä oli ylivoimaisesti lauantaipäivän kovin suoritus.

Huntington totesi MTV Urheilulle, että ensi vuoden tavoite on tehdä uusi Suomen ennätys. Mertaranta uskoo, että hänellä täydet mahdollisuudet siihen. 

– Jokainen varmasti ymmärtää, että seitsenottelussa ei voi olla yhtään lajia, joka ei suju. Nyt kuulassa ja keihäässä meni edellisiin sarjoihin verrattuna hyvin. Suomen ennätys on täysin mahdollista, mutta hänen pitäisi onnistua aina erittäin hyvin pika-aidoissa, että pituudessa. Ne ovat hänelle todella kovat syömähampaat.

Naisurheilijat ihastuttavat 

Mertaranta nostaa esille suuremman ilmiön, mikä on ollut kytemässä jo hetken aikaa suomalaisessa yleisurheilumaailmassa. 

Naisurheilijat ovat nostaneet tasoaan reilusti – myös muutkin kuin pika-aiturit Nooralotta Neziri, Annimari Korte sekä Reetta Hurske

– Meillä on aiturien lisäksi Taika Koilahti, meillä on sen lisäksi kaksi ottelijaa, meillä on pienin varauksin Krista Tervo, joka alkaa olla 70 metrin ja vähän paremmassakin kunnossa.

– Tämä on tosi ilahduttavaa, että meillä on näin hienoja naisia noussut Euroopan tasolla koko ajan eteenpäin. Ja jos näihin naisiin liitetään lauantaipäivän osalta Camilla Richardsson, joka teki minusta ainoan oikean ratkaisun siinä, että siellä ei lönkötellä, vaan siellä juostaan. 

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja