Antero Mertaranta lataa kovan ennusteen Kalevan kisoissa säväyttäneestä urheilijasta – "Erittäin varteenotettava yleisurheilija"

C Moren selostaja Antero Mertaranta nostaa erityisesti yhden urheilijan esille Kalevan kisojen perjantaipäivästä. 

Naisten pituushypyn Suomen mestaruuteen pompannut Taika Koilahti jäi vain kolmen sentin päähän Dohan MM-rajasta. 

Koilahden, 20, suoritus sai Mertarannan vakuuttuneeksi. 

– Hän alkaa olla aika vahvassa 660:n ja 670:n kunnossa ja oli jo nyt erittäin lähellä MM-rajaa. On hyvin lähellä, että hän menee rankingin kautta kisoihin, jos ei hyppää 672:ta, Mertaranta toteaa MTV Urheilulle. 

Mertarannan mielestä Koilahdesta on kasvamassa erittäin varteenotettava yleisurheilija. 

– Etenkin näinkin kovassa lajissa, kuin naisten pituushyppy. Toki matkaa on, mutta nämä ovat sen tyyppisiä tuloksia, että jos ja kun hän menee MM-kisoihin ja pystyy karsinnassa näin varmaan tulokseen, niin tuolla tuloksella mennään loppukilpailuun. 

Hurske nopein naisten pika-aidoissa

Perjantai-illan odotetuin kisa oli naisten 100 metrin aitajuoksu, jossa loppukilpailussa Suomen mestaruudesta taistelivat erityisesti kolmikko Reetta Hurske, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri

Hurske päihitti kilpasiskonsa ja aitoi voittoon ajalla 13,05. Neziri hävisi hänelle tuhannesosien turvin. Kisan jälkeen Korte sekä Neziri ilmoittivat, että olivat lähellä jättää kisan väliin. 

– Tässä on palattava sen peruskysymyksen äärelle, että tuolla kamppaillaan Suomen mestaruudesta. Ne on jokaiselle urheilijalle valtavan isoja asioita. Tuloksen takaa pitää tämä asia myös muistaa, mutta naisten aidoissa voitiin aidosti odottaa paljon enemmän ja paljon kovempia aikoja, Mertaranta miettii. 

"On aika lähellä, että Sillman on kisoissa"

Kalevan kisoissa nähtiin myös muita hienoja suorituksia, kuten naisten seitsenottelussa Maria Huntington esitti. 

Huntington paransi henkilökohtaisia ennätyksiään niin 100 metrin aitajuoksussa kuin myös 200 metrillä. 

Hänen jälkeensä toisena ensimmäisen päivän jälkeen on Miia Sillman

– Vaikka puolet on vasta tehty, niin samalla tavalla kuin meillä on kolme hienoa naisaituria, meillä on kaksi todella vahvaa tulevaisuuden ottelijaa, jotka molemmat ovat tällä kaudella otelleet hienot ennätyksensä, Mertaranta kehuu ja jatkaa: 

– On aika lähellä, että Sillman on kisoissa. Katsotaan, minkälainen päivä tulee olemaan.

Mertaranta kuitenkin huomauttaa lajeista, joissa Huntingtonin pitää vielä erityisesti onnistua. 

– Marian ongelmat ovat, kuten hän on itsekin sanonut, kuulassa ja keihäässä. Aitajuoksuhan oli aivan loistava suoritus. Kun hän saa heittolajit, kuulan ja keihään, hyvään malliin, silloin aletaan puhua tosi kovista suorituksista.



 

Lue myös:

    Uusimmat