Antaisitko lapsen olla läsnä pikkusisaren syntyessä? Tämä tyttö oli

Yleensä lapset pidetään kaukana synnytyssalista, mutta ei tämän perheen kohdalla, jossa esikoinen sai olla läsnä olla pikkuveljensä synnytyksessä.

Valokuvaaja Nicole Katz-Lahey jakoi perheen kertomuksen Facebook-sivuillaan muistuttaakseen ihmisiä synnyttämisen luonnollisuudesta. Kuvaajan mukaan Hunter-tytön vanhemmat olivat valmistelleet tytön todella hyvin synnytystä varten, ja he olivat muun muassa keskustelleet ihmisen anatomiasta oikeilla termeillä.

– Hän tiesi sanan ”istukka”, eikä hän ollut lainkaan peloissaan näkemästään verestä. Hän ei kyyristellyt äidin puskiessa hänen veljeään ulos, eikä hän hermostunut tai ollut siitä lainkaan huolissaan, kuvaaja kirjoittaa jakamansa kuvan yhteydessä. 

Pelon sijaan tyttö kyseli synnytyksen aikana kysymyksiä, leikki nukeillaan ja söi eväitä. Synnytyksen aikana tyttö piristi äitiään ja silitti tämän hiuksiaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tyttö käyttäytyi koko synnytyksen ajan tavalla, jota kukaan oli tuskin osannut häneltä odottaa. Tästä syystä äiti kysyikin tytöltä, halusiko hän pitää vastasyntynyttä pikkuveljeään rinnallaan. Vastaus tuli välittömästi. 

– Hän oli taivaissa, eikä olisi halunnut antaa häntä takaisin äidilleen. Hän piteli vauvaa suuri hymy kasvoillaan vauvan hamutessa rintaa.

Päivityksellään kuvaaja haluaa muistuttaa kaikkia siitä, että synnytys on täysin luonnollinen osa elämää.

– Jakamalla sen lapsiesi kanssa opetat heille heti alusta lähtien, että synnyttämisessä ei ole mitään pelättävää, Katz-Lahey päättää.

Lähde: Facebook  

***

10:21

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja