Kärpät jälleen IFK:ta vahvempi – Vaasassa mätettiin hurja määrä maaleja

Kärpät otti kolmannen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun se kukisti Helsingin IFK:n 3-1-lukemin Oulussa.

Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun Kärppien Otto Karvinen taklasi IFK:n Joe Finleyä. Finley ei taklauksesta tykännyt, vaan lähti muistuttamaan Karvista taklauksesta. Hetken päästä Finley huitaisi Kärppien Miska Humalojaa kasvoihin.

Kärpät meni ottelussa 1-0-johtoon Tino Metsävainion onnistuttua maalinteossa, mutta Janne Hämäläinen toi IFK:n 1-1-tasatilanteeseen.

Kärpät teki voittomaalin kolmannessa erässä, kun Jani Hakanpään laukaus löysi tien IFK:n verkon perukoille. Ville Leskinen viimeisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-1.

Ilves otti tärkeät kolme pistettä, kun se otti niukan 2-1-voiton SaiPasta Tampereella.

Ottelu oli pitkään maaliton, kunnes kolmannessa erässä Ilves-kapteeni Eemeli Suomi ujutti 1-0-johdon. Suomi vei Ilveksen vielä 2-0-johtoon, mutta SaiPa nousi vielä maalin päähän Cody Kunykin osumalla.

Ilves pystyi kuitenkin puolustamaan johtoaan ja otti 2-1-voiton.

Ottelun päätöserässä nähtiin ikävä tilanne, kun SaiPa-puolustaja Vladimir Denisov taklasi Ilves-hyökkääjä Topias Haapasta selän puolelta laidan läheisyydessä.

Taklauksen seurauksena Ilveksen Niklas Matinpalo lähti muistuttamaan Denisovia tämän taklauksesta ja kaksikko vaihtoi useita iskuja, ennen kuin tilanne rauhoittui.

JYP kukisti Ässät, Sport nousi voittoon Tapparasta

Jyväskylän JYPin kauteen tuli hieman helpotusta, kun se kukisti Porin Ässät 3-1-lukemin Jyväskylässä.

JYP oli ennen illan ottelua sarjassa toiseksi viimeisenä, eikä ollut voittanut joulukuun aikana kuin kahdesti.

JYP meni ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon, kun Ossi Louhivaara ja Janne Kolehmainen onnistuivat maalinteossa.

Ässät nousi maalin päähän toisen erän aikana, kun Jussi Makkonen teki kauden toisen maalinsa. JYPin Jani Tuppurainen vei kuitenkin joukkueensa 3-1-johtoon, joka jäi ottelun loppulukemiksi.

Sport nousi kahden maalin tappioasemasta 6-5-voittoon asti Tapparaa vastaan Vaasassa.

Tappara johti ottelua parhaimmillaan 2-0-lukemin, mutta toisessa erässä Sport pisti hulinan päälle.

Sport nousi ensin 2-2-tasatilanteeseen William Rapuzzin illan toisella maalillaan. Hetken päästä Tommi Tikka ja Niklas Nevalainen veivät Sportin alle minuutin sisään 4-2-johtoon.

Anton Levtchi toi Tapparan maalin päähän, mutta Roope Talaja vei vaasalaiset jälleen kahden maalin johtoon.

Tappara nousi kuitenkin maalin päähän erän loppuhetkillä Jan-Mikael Järvisen maalilla.

Tappara nousi vielä 5-5-tasatilanteeseen kolmannessa erässä Niko Ojamäen osumalla, mutta jatkoajalla ratkaisumaalin teki Sportin Aleksi Ainali.

Tapparalle tappio oli kuudes perättäinen SM-liigassa.