Jussi Jokinen palannut tehokkaasti Liigaan – myöntää suoraan: "Olen jopa vähän yllättynyt"

Liigaseura Oulun Kärpät sai vasta varsin mieluisia uutisia, kun urallaan yhteensä yli 1000 NHL-ottelua pelannut Jussi Jokinen palasi seuran riveihin. 35-vuotias Jokinen on ehtinyt pelata tähän mennessä kolme liigaottelua, joissa hän on paukuttanut tehot 0+5.

Jokinen painotti ennen Kärppä-pelien alkua sitä, että hänen pitää olla kärsivällinen. Edellisen kerran Jokinen oli pelannut syksyllä, Sveitsin kakkostasolla Klotenissa.

– En oikein tiennyt, mitä odottaa. Pelituntuma on löytynyt nopeasti ja kaikki tuntuu koko ajan paremmalta ja paremmalta. Olen ollut jopa vähän yllättynyt siitä, että peli löytyi noinkin nopeasti, Jokinen sanoo MTV Urheilulle.

Perään Jokinen huokaisee, kun hän muistelee viime kuukausia pyörän selässä.

– Onneksi jaksoin tehdä niitä harjoitteita – se auttaa nyt. Pystyn vielä parantamaan, mutta olen tyytyväinen siihen, missä menen tällä hetkellä, Jokinen nyökyttelee päätänsä.

Kapellimestari erikoisuuden keskellä

Jokisen Kärpät-paluu on lähtenyt voittoisasti liikkeelle. Sport: 7-1, KalPa: 5-2 ja nyt HIFK 2-0.

Perjantaina Kärpät haki kylmänviileästi vieraspisteet mukaansa Helsingin vanhasta jäähallista, tyylikkään esityksen jälkeen.

– Varsinkin kolmas erä oli todella ammattimainen suoritus meiltä. 2-0-johto vieraissa ja pystyimme pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja luomaan sitä kautta paikkoja. Saimme heiltä henkeä pois, eivätkä he päässeet enää kolmannessa erässä hirveästi paikoille. Toinen erä oli heiltä paras – siinä jouduimme hieman puolustuskannalle ja teimme muutamia virheitä. Heillä on hyvä joukkue ja se kuuluu tähän välillä. (Jussi) Rynnäs piti meitä siinä pystyssä. Kokonaisuutena tämä oli jämäkkä esitys, Jokinen kiitteli omiaan.

Kärpät kärsii tällä hetkellä poissaoloista ja loukkaantumishaasteista. Kärpistä meneillään olevassa Ruotsin EHT-turnauksessa ovat mukana maalivahti Veini Vehviläinen, joukkueen paras pistemies Ville Leskinen ja päävalmentaja Mikko Manner. Loukkaantumisten takia sivussa on muun muassa Rasmus Kupari.

Poissaolot näkyivät myös Jokisen kohdalla, sillä hänen johtama ylivoimaketju muovautui IFK-ottelussa hieman erikoisempaan muotoon. Nykyjääkiekon normien vastaisesti Jokisen ja ruotsalaishyökkääjän Nicklas Lasun vierellä oli peräti kolme puolustajaa (Jani Hakanpää, Lasse Kukkonen ja Shaun Heshka).

– Hakanpää oli varmaan edelliset 1,5 kuukautta Kärppien paras ylivoimapelaaja. Hän teki paljon maaleja ja hyvää maskia maalilla. Lasse on pelannut tuossa ylivoiman keskellä jo monta vuotta – hänellä on erikoisosaamista siihen. Kyllähän nuo poissaolot vaikuttavat, mutta tämän päivän peli oli tuolta mun ylivoimaviisikolta paras, jos laskee nämä kolme peliä. Saimme tehtyä niitä asioita, mitä halusimme ja loimme varmaan 4-5 huippupaikkaa. Ja yksi sitten tehtiin.

Jokinen käytännössä rakensi avauserässä tulleen osuman, jossa hän antoi napakan syötön Lasulle. Ruotsalaishyökkääjän ei tarvinnut kuin laittaa lapa väliin ja kiekko oli verkossa.

Kärpät johtaa tällä hetkellä sarjaa 23 pisteen erolla toisena olevaan Tapparaan nähden. 

Lue myös:

    Uusimmat