Anoreksian kanssa aiemmin kamppaillut Rea Tallgren teki korvaamattoman oivalluksen Olet mitä syöt -kuvauksissa: "Tämä on uuden elämän alku"

Radiojuontaja Rea Tallgren on yksi esimerkki siitä, ettei uudessa Olet mitä syöt -kaudessa keskitytä pelkkään laihduttamiseen.

Lääkäri Pippa Laukka kertoo, että Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistumisessa ei ole kyse pelkästä laihdutuksesta. Ohjelmaan on haettu myös osallistujia, joilla on muita haasteita terveellisten elämäntapojen ja oman minäkuvan kanssa. 

Yksi heistä on radiojuontaja Rea Tallgren, joka on kamppaillut nuoruudessaan syömishäiriön kanssa. Tallgren paljasti jo keväällä juuri ennen kuvausten alkua, että hänen matkansa tulee siksi olemaan hyvin poikkeuksellinen.

Tallgren kertoo Laukalle projektin lopussa, että liikunnasta on tullut hänelle osa elämää ja terveellinen ruokavalio on tuonut mittavia terveysvaikutuksia. Aiemmin pohjalukemissa olleet rauta-arvot ovat nousseet normaalille tasolle lyhyessä ajassa. Energiajuomakoukussa ollut nainen onnistui myös lopettamaan energiajuomat kokonaan.

– Sinulla on näiden viikkojen aikana jäänyt siis juomatta 84 tölkkiä energiajuomia, Pippa Laukka näyttää Realle. 

Hän kertoo olevansa kiitollinen siitä oivalluksesta, jonka hän on tehnyt kahdeksan viikon aikana. 

– Tämä aika on ollut minun uuden elämän alku. Nyt alan opetella niitä uusia elämäntapoja. Jos olisin tähdännyt vaan tähän tilanteeseen, niin lähtisin varmasti tästä suoraan johonkin pikaruokalaan. Halusin jatkossakin mennä siihen suuntaan, että ruoka ja se miltä näytän, ei sanelisi elämääni, Tallgren sanoo. 

Punnituksen Pippa Laukka päättää jättää väliin, sillä hän haluaa kunnioittaa Tallgrenin taustaa ja kamppailua anoreksian kanssa. 

– Se paino tai sentit eivät kerro yhtään mitään. Tuloksen näkee sun kasvoista. Olet aivan huikea, Pippa Laukka kehuu.


Ohjelmassa tehtiin poikkeuksellinen päätös Tallgrenin syömishäiriötaustan vuoksi eikä häntä punnittu missään vaiheessa ohjelman kuvauksia.


Olet mitä syöt torstaisin kello 20!

Lue myös:

    Uusimmat