Anonyymien lähteiden mukaan Pohjois-Korea yritti hakkeroida lääkeyhtiö AstraZenecan tietoja koronarokotteesta – hakkerit lähestyivät työntekijöitä suoraan

Näille kolmelle ryhmälle koronarokote annetaan ensimmäisenä – THL:n ylilääkäri: Rokotetta on luultavasti koko Suomen väestön tarpeisiin 2:07
Näille kolmelle ryhmälle koronarokote annetaan ensimmäisenä – THL:n ylilääkäri: Rokotetta on luultavasti koko Suomen väestön tarpeisiin

Pohjois-Korealaisten hakkereiden epäillään yrittäneen murtautua brittiläisen lääkeyhtiön AstraZenecan järjestelmiin viimeisen kahden viikon aikana. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters lähteidensä perusteella. 

Hakkerit esittivät olevansa rekrytoijia LinkedInissä ja WhatsAppissa ja lähestyivät sitä kautta AstraZenecan työntekijöitä. He lähettivät työntekijöille asiakirjoja, joiden väitettiin olevan heidän tarjoamiensa töiden kuvauksia. Asiakirjoissa oli haitallisia koodeja, joiden avulla yritettiin päästä työntekijöiden tietokoneille. 

YK:n Pohjois-Korean edustusto Genevessä ei suostunut kommentoimaan asiaa. Myöskään AstraZeneca ei antanut kommenttia aiheesta. 

Reutersin lähteiden mukaan hyökkäyksessä käytetyt tavat ja tekniikat osoittivat, että ne olivat osa isompaa hakkerointiketjua, josta Yhdysvaltain viranomaiset sekä kyberturvallisuuden asianajajat ovat syyttäneet Pohjois-Koreaa. 

Samainen hakkerointiketju keskittyi aiemmin esimerkiksi mediaorganisaatioihin. Viimeisen kolmen viikon aikana hyökkäykset ovat kohdistuneet koronaan liittyviin tahoihin.

Hakkerointia on tapahtunut muutenkin koronan aikana, kun uusinta tietoa tutkimuksista ja rokotteista on yritetty varastaa. Esimerkiksi Kiinaa, Irania ja Venäjää on syytetty hakkeroimisesta. 

Viranomaisten mukaan varastettu tieto voidaan myydä eteenpäin tai sitä voidaan käyttää kiristämiseen. 

Microsoft kertoo, että he ovat havainneet kaksi Pohjois-Korealaista hakkerointiryhmää, jotka ovat yrittäneet hakkeroida tietoja rokotteiden kehittäjiltä useista eri maista. 

Lue myös:

    Uusimmat