Mainos

Anniskelulupien ehtoja kiristetään

Huomenna presidentti vahvistanee lain, joka tiukentaa anniskelun ehtoja. Anniskelupaikoista ei haluta enää häiriöitä ympäristönsä aukkaille.

Uusien yrittäjien on entistä vaikeampi päästä ravintola-alalle, jos on tarkoitus anniskella alkoholia. Tasavallan Presidentti vahvistanee huomenna lain, jossa tiukennetaan anniskelun ehtoja. Yksi tarkoitus on harmaan talouden ehkäisy mutta erityisesti korostetaan, että anniskelupaikasta ei saa aiheutua häiriötä ympäristön asukkaille.

Alkoholi on saavuttanut tässä yhteiskunnassa semmoisen ilmenemisen ja laajuuden, että nyt on aika asettaa jonkin verran rajoja, sanoo hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

-Yksi rajoituselementti tässä on se , että nyt laissa on ensimmäistä kertaa sanottu, että lasten nuorten ja perheiden vapaa-ajantilanteet on sellaisia joihin alkoholi ei välttämättä sovi, Tuominen jatkaa.

- Toinen seikka on se, että otetaan entistä enemmän huomioon lähiyhteisöjen ja kansalaisten mielipide. Toisin sanoen kysytään lausuntoa ravintolan lähiympäristön asukkailta, onko epältävissä, että toiminnasta aiheutuu häiriötä.

Suomen hotelli- ja ravintolaliiton lakimies Juhani Hopsu uskoo lain mahdollisuuksiin.

-Kyllä se varmasti lisää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia. Ei kuitenkaan kannata luoda liian suuria odotuksia, koska lupaviranomainen viime kädessä tekee päätökset ja ottaa asiassa huomioon kaikki osapuolet.

- Laissa ei suoraan sanota, koskeeko laki myös jo olemassa olevia anniskeluliikkeitä. Asia jää lupaviranomaisten harkintaan. Olemassa olevalla luvalla on tietysti aina tietty pysyvyys, mutta kyllä lain tarkoitus on ottaa huomioon myös olemassa olevien ravintoloiden aiheuttamat häiriöt, Hopsu arvioi.

Alkoholilain muutos vahvistettaneen huomenna.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 29.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.