Annimari Korteen testitulokset kertovat onnistumisesta – kutkuttava vertaus ennätyskauteen nostaa odotukset huippuunsa: "Se oli ykköstavoite"

Annimari Kortteen viime kausi päättyi leikkauspöydälle. Pika-aiturin pitkään vaivanneet molemmat takareidet operoitiin. Tulevaa kaksien arvokisojen kesää Korte odottaa ennätykset mielessään.

Annimari Kortteen viime kausi oli vaikea. Korte juoksi kauden parhaallaan ajan 12.91, jolla jäi kolmen vuoden takaisesta Suomen ennätyksestään 19 sadasosaa. Tokion olympialaisissa Korte jäi alkueriin ajalla 13.06.

SE-naisen kausi päättyi elokuussa, kun hänen molemmat takareitensä operoitiin. Kuntoutuksen keskellä tuli uutinen: Korte siirtyi hollantilaisen huippuvalmentajan Bart Benneman oppiin.

Huhtikuun alussa Kortteen valmistautuminen uuteen kauteen on hyvässä vauhdissa.

– Kuntoutus on ollut ohi jo pidemmän aikaa. Tammikuussa pääsin treenaamaan normaalisti, sitten on treenattu kesää kohti, Korte kertoo MTV Urheilulle.

– Tein tosi paljon määrää talvella. Nyt oikeastaan alkaa kilpailuun valmistava jakso. Aika ajoissa verrattuna siihen, että olisi kilpaillut hallikauden. Olen tyytyväinen siihen, missä ollaan.

Harjoituskausi on Kortteen mukaan sujunut menestyksekkäästi. Benneman kädenjälki näkyy.

– Treeneissä on tullut ennätyksiä kaikessa muussa paitsi aidoissa. Nopeudessa, voimassa ja räjähtävyydessä. Se lupaa tosi hyvää kesälle, kun saa aidat kulkemaan kanssa, Korte sanoo.

– Ollaan nopeutta ja räjähtävyyttä saatu. Se oli ykköstavoite. Selkeästi testitulokset kertovat, että on onnistuttu siinä.

Yleisurheilussa on edessä kaksien arvokisojen kesä, kun ensin heinäkuussa kilpaillaan MM-mitaleista Eugenessa ja sitten elokuussa EM-mitaleista Münchenissä. 

– On hienoa, että pääsee taas arvokisoihin. Ykköstaoite on juosta niin kovaa kuin pystyn eli rikkoa omia ennätyksiä. Toivottavasti niillä pärjää sitten arvokisoissakin, Korte sanoo.

Korte juoksi voimassa olevan Suomen ennätyksensä 12.72 vuonna 2019. Korte kertoo tuota kesää edeltävällä harjoituskaudella pääseensä juoksemaan aitoja vasta huhtikuun alussa. Nyt ollaan siis edellä.

– Tosi hyvässä vaiheessa ollaan, ja ominaisuudet ovat sellaiset, että pitäisi pystyä juoksemaan ennätyksiä. Uskon, että alle 12.7 menee.

Jos Korte ehtii ennätysvauhtiin kesällä, voi arvokisoista odottaa kovaa tulosta.

– EM-kisoihin pitää tietysti mennä mitalia tavoitteleen, Korte sanoo.

– MM-kisossa niin hyvä suoritus kuin pystyy, mutta EM-kisat on päätavoite.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja