Annimari Korte tykitti hirmuajan Lahdessa, löytänyt silti suorituksestaan parannettavaa – "Pystyin jo juoksun aikana miettimään virheitä"

MM-rajan jo alittanut Annemari Korte lähtee hyvillä mielin kohti Paavo Nurmi Gameseja 1:44
Pääkuvan videolla Annimari Korteen koko haastattelu!

Annimari Korte tykitti viime viikolla Lahdessa hirmuajan naisten 100 metrin aitajuoksussa. 

Korte kellotti ajan 12,93 ja paransi huimasti vanhaa ennätystään. 

Samalla Korte alitti Dohan MM-kilpailujen tulosrajan. Vaikka aika oli kova, löysi Korte siitä parannettavaa.

– Mitä, enemmän sitä on katsonut, sitä enemmän on löytynyt parannettavaa. Kun tulin maaliin, en ajatellut, että aika olisi alle 13:n, kun pystyin jo juoksun aikana miettimään niitä virheitä, Korte kertoi MTV Urheilulle Paavo Nurmi Gamesin lehdistötilaisuudessa Turussa.

Korte yllättyikin, kun näki juoksemansa ajan tulostaululta. 

– Lähtö ei ollut mitenkään hyvä, pari aitaa tuli hassusti, ja tulin maaliin, että: ”tämä oli ihan hyvä juoksu, mutta ei mitään ihmeellistä”, Korte kuvaili. 

Suomen naisten 100 metrin aitajuoksussa on kova kilpailu kolmen juoksija kesken. Nooralotta Neziri on hallinnut aiempina vuosina, mutta Korte ja Reetta Hurske ovat nousseet jo rinnalle, ellei peräti ohitse.

Korten mielestä kolmikon kova kilpailu puskee juoksijoita parempiin tuloksiin.

– Sehän on ihan loistavaa, että on kotimaista kilpailua. Nooralotta on näyttänyt kaikille muille tien, että mihin me oikeasti pystytään. Ilman Reettaa siinä lähdössä – enhän minä olisi päässyt ilman häntä tuollaiseen aikaan. Reetta oli siinä vieressä ja piti yrittää ottaa hänet kiinni.

Katso pääkuvan videolta Annimari Korteen koko haastattelu!

 

Lue myös:

    Uusimmat