Annimari Korte odottamattomassa lyönnissä, lähenteli Suomen ennätystä – oli perääntyä vielä alkulämmittelyn aikana: "Onneksi päätin tulla"

1:14
Videolla Annimari Kortteen haastattelu Jyväskylän aitafinaalin jälkeen.

Jyväskylän keskiviikkoillassa käyty yleisurheilun GP-kilpailu tarjosi jälleen kerran huipputasokkaan naisten sadan metrin aitafinaalin, jonka ykköseksi nousi tuttu nimi, Annimari Korte.

Viime vuonna Suomen ennätyksen 12,72 juossut Korte kellotti keskiviikon loppukilpailussa ajan 12,76. Huippujuoksu ei ollut kirjoitettuna millään tavalla tähtiin - päinvastoin. 

– Olen todella tyytyväinen. Kolme päivää sitten en olisi uskonut, että juoksen täällä. Treeneistä ei tullut mitään, mutta nyt olen todella tyytyväinen, että pystyin juoksemaan näin, vaikka olo ei ollut yhtään terävä, Korte kertoi juoksun jälkeen MTV Urheilulle.

Päätös Jyväskylässä juoksemisesta oli Kortteelle viimeiseen hetkeen asti vaikea. Odottamattoman huipputuloksen myötä juoksijan tilannekuva lähitulevaisuuden suhteen on terävä. 

– Olin epävarma vielä alkuverryttelynkin aikana. Siinä kuvattiin lähtöäni ja katsoin, että kannattaako edes juosta. Onneksi päätin tulla, iloinen Korte nauroi.

– Toivon, että tuosta ajasta lähtee vielä tosi paljon pois, kun pääsee lepäämään. Nyt alkaa oikeasti kilpailuun valmistautuminen, lepäillään enemmän ja tehdään terävempiä treenejä. Toivottavasti aika putoaa vielä paljon.

Reetta Hurske venyi toiseksi ajalla 12,91. Nooralotta Neziri oli kilpailun kolmas juostuaan aikaan 12,95.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja