Suomen pikajuoksijoilta ilmiömäinen näytös Kuortaneella – "Eikä ollut vielä täydellinen kisa"

Suomen pikajuoksijat olivat loistovireessä Kuortaneen GP-kisassa lauantaina. Reetta Hurske räväytti pika-aidoissa Suomen ennätyksen, Lotta Harala uuden kovan ennätyksensä samalla matkalla ja satasen sileällä Lotta Kemppinen kellotti itsensä Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Kemppinen juoksi satasen finaalissa uuden ennätyksensä 11,20 ja otti ylivoimaisen voiton. Aiempi ennätys kirjattiin lukemiin 11,32. Kemppisen edellä Suomen kaikkien aikojen tilastossa ovat vain Mona-Lisa Pursiainen (vuonna 1973 aika 11,19) ja Suomen ennätyksen 11,13 haltija Helinä Marjamaa (juostu vuonna 1983).

Se juoksu lähti tosi hyvään kulmaan. Siitä oli helppo tehdä juoksu. Tiesin jo lähdöstä, että nyt lähti hyvin. Sitten olin vaan, että nyt pidän paketin kasassa loppuun saakka, ja se pysyi kasassa. Muuta jossiteltavaa ei ole kuin, että jos saisi kaksi metriä sekunnissa myötätuulta taakse, Kemppinen totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Finaalissa oli 0,4 metrin myötätuuli. Myös Suomen ennätyksen haltija Marjamaa oli seuraamassa kilpailua. Kemppinen kertoikin, että on saanut tältä apua omaaan juoksuunsa.

– Ollaan sparrailtu Helinän kanssa. Hän sanoi ekasta juoksusta, että pitää tuoda kädet nopeammin eteen ja yritin toteuttaa sen, Kemppinen sanoi.

Kuortaneen yleisurheiluillan huipensi naisten sadan metrin aitajuoksun finaali. Reetta Hurske juoksi Suomen ennätyksen 12,68 ja Lotta Harala oman ennätyksensä 12,74. Hurske kohensi omaa SE:tään kahdella sadasosalla. Molemmat alittivat samalla olympiarajan.

– Täällä verryttely tuntui uran parhaalta. Tiesin, että jos tänään ei tule kauden parasta, olen todella pettynyt. Lähtö ei ehkä ollut niin hyvä kuin mitä minun verryttelylähtöni olivat, mutta loppu tuli hyvin. Tänään runtattiin sieltä siskojen ohi. Tasapainoinen hyvä juoksu. Pystyin vielä lopussa pitämään pakan kasassa, Hurske summasi SUL:in tiedotteessa.

– Se, että pääsin uudelle sekunnin kymmenykselle, niin siitä on vähän helpompi mennä seuraavalle toivottavasti jossain vaiheessa. Hienoa myös, että tavallaan aika haastavan alkuvuoden jälkeen pystyn juoksemaan tällaisia juoksuja, eikä ollut vielä täydellinen kisa, Hurske kertoi.

Harala oli aiemmin juossut pika-aidat aikaan 12,85, joten nyt tuli roima parannus. Hän ohitti ajalla 12,74 Nooralotta Nezirin Suomen kaikkien aikojen tilastossa ja on nyt sijalla kolme. Edellä ovat vain Hurske ja Annimari Korte, joka on juossut ajan 12,72.

– Tiesin, että täällä on hyvät olosuhteet ja Reetalla on vain yksi tavoite, joka on SE. Minä vain päätin, että vaikka olisi takamatkalla, pitää tulla loppuun. Tasainen, hyvä kisa tuli. Pari kolhua siinä tuli, josta meinasi lähteä rytmi, Harala sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat