Mainos

Anniina teki treenivideollaan maailmanluokan suorituksen: "Hämmentää, että sain yhtäkkiä paljon julkisuutta"

0:47

26-vuotiaan Anniina Vaaranmaan video nostosuorituksesta levisi useisiin medioihin. – Itselle se on sellainen perusjuttu, ja tietää, että pystyy parempaankin, Vaaranmaa sanoo.

Amerikasta on jo kyselty. Koska Anniina tulee kisaamaan jenkkeihin?

26-vuotias Anniina Vaaranmaa asuu Ilmajoen Koskenkorvalla. Hän on kahden pienen lapsen kotiäiti, ja harrastaa voimamies- ja naiskilpailulajeja. Muun muassa Ilkka-lehden jakamalla videolla Vaaranmaa nostaa kaksi 136 kilon "farmarisalkkua" ilmaan – ja pitää niitä ylhäällä monta kymmentä sekuntia.

Se on kova tulos.

Saavutus ei ole tullut itsestään. Siinä, missä tavallinen punttisalikävijä ei ehdi salille edes kahdesti viikossa, Vaaranmaa treenaa jopa 10–12 tuntia viikossa. Miten hän ehtii?

– Mieheni ajaa taksia työkseen, ja hän on sitten aina tiettyinä päivinä aamut kotona. Aloitan jo kuuden maissa aamulla treenaamaan. Se aamupäivä on minulle sitten omaa aikaa, jota käyttää tähän.

"Todella raju, maailmantason suoritus, kun on tehty vielä ilman remmejäkin."

– Rautakourakisat-tapahtumien isäntä Kimmo Kokko Annikan suorituksesta Ilkka.fissä

Treeniä tulee neljäkin tuntia päivässä. Vaaranmaa suunnittelee itse omat treeniohjelmansa.

– Muokkaan ohjelman itselle sopiviksi. Vähän sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä, ja mistä näkyy, että se kehittää.

Suosikkeja ovat luonnollisesti lajit, joissa pääsee kiinni todella isoihin painoihin. Treenin ohessa hän syö tavallista kotiruokaa.

– Olen nyt enemmän yrittänyt painottaa proteiineihin. Pitää jaksaa lasten kanssa olla kotonakin. Kyllä treeni tuo enemmän virtaa mielestäni. Harvoin on sellainen tunne, ettei jaksa tehdä mitään.

"Silloin päätin, että haluan joskus kokeilla tuota"

Lapsena Vaaranmaa harrasti heittolajeja ja yleisurheilua. Voimaa hänellä oli harrastustensa ansiosta luonnostaan. Kesäisin Tuurissa järjestettiin Suomen vahvin mies- ja naiskisat. Ne Vaaranmaa seurasi.

– Silloin päätin, että haluan joskus kokeilla tuota. Olisin ollut silloinkin varmaan valmis jo kokeilemaan, mutta siitä meni aikaa. Sitten, kun sairastumisen takia jouduin lopettamaan yleisurheilun, niin tuli tilaisuus.

Yleisurheiluharrastuksen pysäytti keuhkoveritulppa. Se onneksi parani täysin.

Vuoden 2011 keväällä Vaaranmaa näki lehdessä artikkelin voimamieskisoista, joissa treenasi Marko Susi.

– Jutusta kävi ilmi, että täällä on aika lähelläkin paikka harrastaa. Laitoin sitten kylmästi Facebookin kautta viestiä, että onnistuisiko kokeilemassa käyminen. Marko otti heti todella hyvin vastaan ja alkoi sitten valmentaa minua.

Joskus treenaaminen alkaa nollasta. Ei Vaaranmaan tapauksessa: hän oli hyvä jo alussa.

– Tuo on juuri itselle kaikista paras laji, tuo farmarisalkut-niminen. Se oli alun perinkin minulle todella kova ja hyvä laji. Pääsin suhteellisen nopeasti jo pienillä matkoilla sataan kiloon per käsi. Se on siitä sitten kehittynyt ylöspäin pikkuhiljaa, Vaaranmaa kuvaa.

Salkkuja hän nostelee suosioon nousseella treenivideollakin. Treeneissä salkkuja pidetään kädessä maksimiaika. Lisäksi painon kanssa voidaan kävellä tiettyjä matkoja. Voima ei ole kaikki kaikessa: myös tekniikka on todella tärkeää.

Atlaskivet eli voimakivet: viisi painavaa kiveä nostetaan kevyimmästä painavimpaan pylväiden tai lavan päälle mahdollisimman nopeasti

– Esimerkiksi atlaskivet on yksi yleisin laji, siinä pelkällä tekniikalla pääsee paljon pidemmälle kuin pelkällä voimalla. Se on siinäkin mielessä tekniikka tärkeää.

Mutta entä ne ulkomaat?

Vaaranmaan tavoitteena on tällä hetkellä ottaa osaa Suomen Vahvin Nainen -kisaan toukokuussa 2017. Mutta entä ne ulkomaat?

– USA:sta ovat jotkut kyselleet, että koska minä osallistun sinne Vahvin nainen -kisaan, mutta se on sitten jo vähän erilaista, että miten siellä pärjää. Sitten, kun itsellä on todella huono englannin kieli, enkä ole koskaan käynyt ulkomailla, niin ei sillä lailla uskalla ainakaan vielä lähteä.

Harrastus ja matkat kysyvät myös rahaa. Vaaranmaa maksaa itse kaiken. Mahdollisuuksia menestykseen kuitenkin voisi olla: Maailman vahvin nainen -kilpailussa 2014 farmarikannattelussa oli painoa 105 kiloa kummassakin kädessä.

Vaaranmaa nosti videollaan enemmän.

– Muut ovat sanoneet, että tulokseni on maailmanluokan tulos. Mutta kun itselle se on sellainen perusjuttu, ja tietää, että pystyy parempaankin, sillä lailla hämmentää se, että sai yhtäkkiä näin paljon julkisuutta, Vaaranmaa sanoo

Lajista kiinnostunutta hän neuvoisi rohkeasti kokeilemaan – mieluiten kaverin kanssa.

– Käy kokeilemassa niin, että siellä on joku mukana, joka tietää lajista. Olisi hyvä, että olisi joku muu seurana. Kaikkien, joita vähänkin kiinnostaa, pitäisi rohkeasti kokeilla!


***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.