Annie muuntautuu uskomattoman aidon näköisiksi piirroshahmoiksi meikin ja paperin avulla: Katso kuvat mielettömistä lopputuloksista

Mimi hurmaa meikki-illuusioillaan 0:58
Myös Mimi Choi tekee uskomattomia optisia illuusioita meikeillä.

Erityisesti viime vuosina sosiaalisessa mediassa on nähty meikkitaiteilijoita, jotka muuntautuvat meikin avulla esimerkiksi Bratz-nukeiksi tai Disney-hahmoiksi. Yksi heistä on nainen, jonka erityisalaa ovat piirroshahmot. Taiteilijan lopputulokset ovat uskomattoman taidokkaita.

Itseoppinut meikkitaiteilija Annie Thomas on saavuttanut huiman suosion sosiaalisessa mediassa, erityisesti Instagramissa, YouTubessa ja TikTokissa. Annien löytää somesta nimimerkillä creative.cliche.

Nainen aloitti taitojensa hiomisen vasta kolme vuotta sitten, mitä ei lopputulosta katsomalla heti uskoisi. Annien erikoisalaa on 3D-piirroshahmoiksi muuntautuminen. Hän toteuttaa tyylit käyttämällä apunaan vain kosmetiikkatuotteita, paperia ja luovuuttaan. Annien luomuksista kertoo Insider.

Ensimmäinen piirroshahmo triplasi seuraajamäärän

Annie sai inspiraationsa alunperin Face Off -nimisestä sarjasta, jossa meikkitaiteilijat kilpailevat toisiaan vastaan luomalla toinen toistaan mielettömämpiä tyylejä ja herättämällä henkiin esimerkiksi elokuvien hahmoja.

– Perustin Instagram-tilini alunperin harjoitellakseni erikoisefektien käyttöä meikkityyleissä. Päätin sattumalta luoda Cynthia-hahmon Ipanat-sarjasta, jolloin seuraajani triplaantuivat, Annie kertoo Insiderille.

– Niinpä aloin tekemään pääasiassa piirroshahmoja ja cosplay-meikkejä, hän sanoo.

Annie on ollut innostunut piirroshahmoista pienestä pitäen. Aluksi hän ei edes hoksannut yhteyttä nuoruutensa piirrustusten ja nykyisen taiteensa välillä.

– Piirroshahmojen piirtäminen oli pienenä suurin intohimoni. Minulla on laatikoittain piirrustuksia Nickelodeon-hahmoista. Hullua, että ympyrä sulkeutui ilman, että edes tajusin sitä! Annie miettii.

Annie eri hahmoina. Selaa kuvia painamalla kuvassa näkyviä nuolia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yhden hahmon luominen vie tunteja

Saadakseen hahmoihinsa lisää ulottuvuutta ja aitoutta Annie käyttää kosmetiikan lisäksi apunaan paperia. Hän saattaa luoda paperista hahmolle esimerkiksi korvat tai hiukset.

– Piirroshahmojen luominen kehooni tulee minulta hyvin luonnostaan. Oletan, että se johtuu lapsuudeni harrastuksesta, Annie sanoo viitaten piirrustusharrastukseensa.

Aluksi hahmojen luominen vei neljästä kahdeksaan tuntia. Nykyään Annie on valmis kolmesta viiteen tunnissa.

– Tulen kokoajan nopeammaksi. Yleensä aloitan liimaamalla kulmakarvani piiloon ja laittamalla kaljumyssyn päähäni. Sen jälkeen pystyn näkemään itseni paremmin puhtaana kankaana, ilman häiritseviä yksityiskohtia, Annie kertoo.

TikTokissa erityisen suosittuja ovat videot, joissa Annie poistaa meikkinsä. Kyseisellä videolla on kolme miljoonaa katsojaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ennen maalaamista Annie hahmottelee valitsemansa hahmon itseensä luomivärin avulla. Sitten hän maalaa alueet vartalomaalilla.

– Vaatii harjoittelua saada viivat näyttämään siltä, että ne olisivat ikään kuin tasaisella pinnalla. Haasteet ovat kuitenkin hauskoja, Annie sanoo.

Hahmotelmat ja lopputulos. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Suunnitteluun ei kulu juurikaan aikaa

Voisi kuvitella, että yksityiskohtaisten teosten suunnitteluun kuluisi valtavasti aikaa. Annien mukaan näin ei kuitenkaan ole.

– Suunnittelu tappaa inspiraationi. Yleensä minulla ei ole hajuakaan siitä, mitä aion luoda, ennen kuin istun alas ja ryhdyn töihin, hän kertoo.

– Luulen, etteivät ihmiset tiedä, että suurin osa julkaisemistani luomuksista on ensimmäisiä yrityksiä. En harjoittele niitä etukäteen, nainen paljastaa.

Luomuksiin ei tarvita tukuttain rahaa

Annie kertoo saavansa paljon turhautuneita viestejä siitä, etteivät ihmisten rahat riitä vastaavien luomusten tekoon. Hän haluaakin muistuttaa, ettei aloittaminen vaadi juurikaan rahaa.

– Aloitin halvalla vartalomaalisetillä, puhelimeni kameralla ja julistepahvilla, jota ostin halpahallista. Lisäksi kaikki hahmoihini tehdyt ulokkeet ovat paperia, Annie kertoo.

– Voit tehdä mitä vain haluat, jos intohimoa ja halua riittää, hän kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat