Forssan kirkkopuiston surmasta epäillylle vaaditaan elinkautista murhasta – Syyttäjä: Iäkkäässä uhrissa oli 33 pisto- tai viiltohaavaa

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin tänään murhasyyte Forssassa heinäkuussa tapahtuneesta veriteosta.

Syyttäjän mukaan mies löi toista miestä puukolla useita kertoja eri puolille kehoa, muun muassa kasvoihin. Iäkkäässä uhrissa oli yhteensä 33 pisto- tai viiltohaavaa, syytteessä sanotaan

Väkivalta oli syyttäjän mukaan yllättävää ja aiheutti uhrille suurta tuskaa. Teon törkeyttä kuvaa syyttäjän mukaan myös se, että osan aikaa uhri makasi maassa ja oli puolustuskyvytön.

– Uhri on ollut tajuissaan teon loppuun asti, joten teko on myös varmuudella aiheuttanut hänelle suurta tuskaa ja kärsimystä. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon, syytteessä sanotaan. Syyttäjän mukaan puukon iskut kohdistuivat uhriin täysin yllättäen ja ilman, että uhri olisi antanut mitään aihetta väkivallan käytölle.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Syytetty kiistää syyllistyneensä murhaan, mutta myöntää tapon. Hänen mukaansa tekoa edelsi kärhämä hänen ja uhrin välillä.

– Asianosaiset tönivät ja löivät toisiaan puolin ja toisin, minkä jälkeen syytetty jäätyään alakynteen on ottanut veitsen esille ja menetellyt sillä teonkuvauksessa mainituin tavoin, syytetyn kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat