Anne Pohtamo, 61, on ylpeä isoäiti: "Se on ihan uusi ulottuvuus elämään"

Tapaseura nimitti Anne Pohtamon hyvien tapojen lähettilääksi tänään tiistaina.

Vuoden 1975 Miss Suomi ja Miss Universum Anne Pohtamo-Hietanen puhkuu positiivista energiaa Helsingissä tiistai-iltapäivänä.

Pohtamo on erittäin mielissään hänen nimityksestään hyvien tapojen lähettilääksi.

– Tämä on huikea kunnianosoitus! Tuntuu, että tässä annetaan koko elämäntyöstä kiitosta, niistä vuosista ja erilaisista työtehtävistä, joissa olen ollut, sekä siitä, miten olen ollut esillä lehdistössä. Sehän kaikkein eniten näkyy kuitenkin suurelle yleisölle, hän pohdiskelee.

Yksi Suomen legendaarisimmista missikaunottarista työskentelee tätä nykyä muodin asiantuntijana ja evankelistana. Hän uskoo, että hyviä käytöstapoja voi tarkastella myös muodin näkökulmasta.

– Tulee sellainen tunne, että tämä on eräänlainen virstanpylväs, joka annetaan kiitoksena niistä palveluksista, joita tein aikoinaan Suomelle Miss Universumina, ja myös työnsarasta niin muodin, missiaikojen ja toivottavasti myös tänä päivänä tämän hengellisen työn saralta, Pohtamo pohdiskelee. 

Ulkonäöstä huolehtiminen yhä tärkeää

Vaikka missivuosista on vierähtänytkin jo useampi vuosikymmen, kauneudesta huolehtiminen kuuluu yhä tiiviisti 61-vuotiaan Pohtamon arkeen.

– Pyrin syömään terveellisesti – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin! Vuosien saatossa on ollut vähän pakkokin opetella siirtymään terveellisempään ruokavalioon, muuten paino nousisi varmaan hurjasti, Pohtamo nauraa.

– Kosmetologilla käyn myös suurin piirtein kerran kuussa, juon paljon vettä ja syön paljon luontaistuotteita, jotka tukevat kehoa hyvinvoinnissa.

Pohtamo toteaa myös, että kiireisen arjen keskellä vuorokaudessa voisi olla lisääkin tunteja itsestään huolehtimiselle. 

– Ulkoilua haluaisin harrastaa vielä paljon enemmän, mutta tuntuu, että aika on monesti kortilla. Tykkään nimenomaan syksystä, kun ilma on raikas ja happirikas. Silloin kiva ulkoilla!

Isoäitiys toi uuden ulottuvuuden elämään

Pohtamon elämä mullistui vuosi sitten, kun hänestä tuli isoäiti. Pohtamon ja tämän puolison Arto Hietasen esikoinen Jesse sai ensimmäisen lapsensa Indica-yhtyeestä tutun Johanna Salomaan kanssa.

Perheen pienokainen tulee saamaan isovanhemmiltaan erityisen lahjan.

– Hän tulee saamaan meiltä semmoisen ihanan kuplavolkkarin, jolla voi ajaa. Se on papan ja mamman lahja hänelle, Pohtamo paljastaa innoissaan. 

Meidän isäntä odottaa jo innolla juhlaa ja pojan ilmeitä, kun hän näkee tämän kuplavolkkarin, hän jatkaa hykerrellen.

Pohtamo kertoo nauttivansa isoäitinä olemisesta täysin siemauksin.

– Se on aivan ihanaa. Se on jotenkin ihan uusi ulottuvuus elämään, ihan uusi ihmissuhde. Se, miten paljon itse antaa sille ihmissuhteelle, kertautuu moninkertaisesti, kun se tulee sieltä takaisin hymyinä, katseina ja hellyytenä, poskelle taputuksina. Se on ihana vaihe, Pohtamo huokaa. 

– Olen monta kertaa todennut, että luoja on suunnitellut niin, että hänellä on ihania lahjoja meille ihan jokaiseen ikävaiheeseen.

Pohtamon lisäksi Tapaseura nimitti hyvien tapojen lähettilääksi Pekka Hyysalon.

Nuorten tapalähettiläiksi nimitettiin puolestaan muusikko-näyttelijä Paula Vesala sekä jääkiekkoilina Jesse Puljujärvi. Vuoden käyttäytyjäksi valittiin eduskunnan puhemies Maria Lohela

Lue myös:

    Uusimmat