Anne Kukkohovi: Tiukka ruokavalio ja herkut eivät poissulje toisiaan!

Tiistaina 24.9. klo 20.05 alkaa MTV3-kanavalla odotettu uutuusohjelma Koko Suomi leipoo. Juontajana nähdään Anne Kukkohovi, joka piipahti Huomenta Suomessa ruokapöydässä keskustelemassa hallitusta ja hillitystä herkuttelusta.

Mallimaailmasta tuttu Anne Kukkohovi nähdään uuden leivontarealityn herkuttelevana juontajana -ohjelmassa. Hän myöntää ilolla, että herkut kuuluvat erottamattomana osana hänenkin arkeensa. Malliaikoina ruokakuri oli tosin tiukempaa.

– Kun olet urasi kovimmassa nosteessa, toki täytyy pitää linjoista huolta, kuten balettitanssijoidenkin täytyy huolehtia kropastaan. Kohtuuden kauneus on tärkeintä. Minulla on joka päivä pieni kahvihetki, jossa syön pienen makean. En ole pullatyttö, vaan leivostyttö. Tykkään äkkimakeista, Anne kertoo suhteestaan ruokaan ja herkutteluun.

Hänen perusruokavalionsa on terveellinen, mutta makeaa voi aina hänen mielestään hiukan maistella. Kohtuus kaikessa on tärkeintä.

– Esimerkiksi leivontaohjelman tuomari Sami Granroth, hänellä on tiukka ruokavalio, mutta kyllä hänkin syö hyviä ja makeita asioita. Tiukka ruokavalio ja herkut eivät ole toisiaan poissulkevia asioita, ihmiset hyvät! Anne korostaa naurahtaen.

Nautiskelua maailmalla

Anne Kukkohovi kertoo kasvaneensa ajattelemaan niin, että täytyy syödä elääkseen, eikä toisinpäin. Tosin maailmalla matkustellessa eri kulttuurien maut ja kokemukset ovat hiljalleen muokanneet hänestä kulinaristin.

– Nykyään buukkaamme ravintolat matkalle lähtiessä ja ruoka on pääasia! Se on yhtä syömistä, Anne kuvailee lomailua.

Anne Kukkohovi muistuttaa, että elämänlankaa hoikemmat catwalk-mallit syövät eritavalla kuin esimerkiksi hän söi malliaikoinaan. Anne oli sporttinen tapaus, jonka syömisiä ei kytätty.

– Malliaikana Japanissa menin ostamaan hampurilaista, ja he tiesivät, että se iso vaalea ottaa aina kaksi hampurilaista, hän nauraa.

Maailmalla hillitty herkuttelu on arkipäivää, elämästä osataan nauttia. Vaikka Annekin taitaa herkuttelun, hän muistuttaa kohtuuden tärkeydestä.

– Mulla ei ole sitä geeniä, että koko suklaalevy pitäisi syödä kerralla. Ei tarvitse vetää kaikkea, mitä eteen tulee. Voi nauttia kuin pariisilaiset, nauttia elämästä. Perusruokavalioni on todella terveellinen, tiedostan ja valitsen puhtaita ruokia. En syö huonolaatuista ruokaa, Anne Kukkohovi kertoo.

Keskustele #kokosuomileipoo -ohjelmasta Twitterissä

Koko Suomi leipoo tiistaisin klo 20.05 alkaen MTV3-kanavalla. Ohjelman ensimmäinen jakso nähdään tiistaina 24.9.2013.

(MTV3)

Koko Suomi leipoo alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 24.9. klo 20.05

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja