Anne Kukkohovi saa käsiinsä asiakirjan, jossa kerrotaan totuus hänen isoäidistään – joutui jättämään perheensä tekonsa seurauksena

3:36
Anne Kukkohovi saa käsiinsä asiakirjan, jossa kerrotaan totuus hänen isoäidistään – joutui jättämään perheensä tekonsa seurauksena

Anne Kukkohovi luuli pitkään isoisänsä puolisoa biologikseksi mummokseen. Juurettomuutta tuntenut Kukkohovi halusi ottaa viimein selvää asiasta. Sukuni Salat -ohjelman avulla hän sai kysymykseensä vastauksen. 

Malli, juontaja ja yrittäjä Anne Kukkohovi sai tietää vasta isänsä kuoleman jälkeen, ettei hänen mummonsa ole biologisesti hänen isänsä äiti.

Asiasta vaiettiin Kukkohovin perheessä, eikä hänen isänsä ollut puhunut koskaan sanallakaan asiasta. Selvisi, että biologinen isoäiti oli nimeltään Aili. 

Ailin tarinasta otettiin viimein selvää MTV3-kanavan Sukuni salat -ohjelmassa.

Papit ripittivät

Isoäitiä alettiin etsiä hänen äitinsä Rosa Marian kautta. Selvisi, ettei isoisoäidillä ole ollut se helpoin tie aikana jolloin hän eli, 1800-luvun lopussa. Hänelle syntyi elämänsä aikana neljä aviotonta lasta, joita kutsuttiin tuohon aikaan "äpäröiksi". Avioliiton ulkopuolinen lapsi oli synti ja papit ripittivät naisia asiasta. 

Myöskään Kukkohovin isoäidin elämän tie ei ole ollut täysin ruusuinen ja sinne on mahtunut kivikkoja.

Aili-isoäidin lapsi kuoli nelivuotiaana aivosairauteen. Isoäiti halusi lapselleen kunnon hautajaiset, joten hän ryhtyi äärikeinoihin varastamalla 1000 markkaa, josta hän sai myöhemmin sakot. Osa lapsista jouduttiin lähettämään myös sotalapsiksi Ruotsiin. Aili joutui tekemään riistävän päätöksen ja antaa yhden lapsistaan sijoitusperheelle. 

"Kunnioitus laskee"

Kukkohoville paljastuu lopulta syy, miksi hänen isoäitinsä lähti pois perheestä.

Ohjelman juontaja Marja Hintikka ojentaa naiselle hänen isoisänsä lausunnon, joka koskee Ailia. Ikävien sattumusten seurauksena Kukkohovin isoäiti menettää lastensa huoltajuuden. 

– Nyt ymmärrän miksi asiasta ei ole puhuttu. Ehkä pikkuisen kunnioitus laskee häntä kohtaan, mutta toisaalta tiedän, että ajat ovat olleet tuolloin kovat ja hänen lapsensakin kuoli. Tulee sääli, että hänen elämänsä meni näin, olisi voinut mennä paremminkin, Kukkohovi pohdiskelee jaksossa. 

Kukkohoville selviää, että isoäiti menehtyi vain 44-vuotiaana veritulppaan. 

Miksi Anne Kukkohovin isoäiti joutui jättämään perheensä, mitä isovanhempien välillä oikein tapahtui?  Katso videolta!


Anne Kukkohovin jakso katsottavissa mtv-palvelussa 12.4. alkaen. Jakso nähdään ensimmäisen kerran MTV3-kanavalla 19.4. kello 20 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja