Mainos

Andy Cortes on tulevaisuuden blueslupaus

Bluesia moititaan joskus vanhojen äijien musiikiksi, mutta Lontoosta tulee varma todiste siitä, että kukaan ei ole liian nuori tai pieni soittamaan bluesia.

Nuori kitaristilupaus Andy Cortes on kotikaupunkinsa Lontoon musiikkipiireissä jo pieni sensaatio, ja viikoloppuna hän antoi ensimmäistä kertaa näytteen kyvyistään Suomessa, Rovaniemen Roots'n'River Blues -festivaalilla.

-Kun näen ihmisiä yleisössa suuri hymy ja ällistynyt ilme kasvoillaan, se kertoo, että he nauttivat tilanteesta, muusikko John O´Leary arvelee.

Ja miksi he ovat ällistyneita? Sillä voi olla jotain tekemistä kitaristin kanssa. Lontoon bluespiirien uusi sensaatio on 13-vuotias kitaristi Andy Cortes, joka on koonnut bändiinsa taitajia, jotka ovat hänen isoisänsä ikäisiä.

-Blues on minulle tapa ilmaista tunteitani musiikin avulla kitarani kautta, nuori kitaristi selvittää. Suomalaisyleisö saa Andy Cortesilta kiitokset:

-Suomalaiset ymmärtävät bluesia hyvin, he arvostavat musiikkia ja yleisö on hyvin vastaanottavainen.

Bluesia soitetaan Lontoossa pääasiassa pubeissa, ja teoriassa Andy on liian nuori edes esiintymään anniskelualueilla. Siitä huolimatta hän soittaa parhaimmillaan 3-4 keikkaa viikossa, koulun, läksyjen ja kotitöiden päälle.

Usein keikat ovat niin sanottuja jameja muusikoiden kanssa, joita hän ei vättämättä ole koskaan tavannut aikaisemmin. Se ei tahtia hidasta. Andy Cortes on kolmessa vuodessa hankkinut itselleen maineen nimenomaan muusikkona eikä lapsitähtenä, jonka tärkein ominaisuus on ikä.

-Hänen kanssaan on hyvin helppo soittaa, hänen ikäänsä ei pane merkille lainkaan. Andyn kanssa soittaa kuin aikuisen kanssa, siinä ei ole mitään eroa, hänen ikäänsä ei todellakaan huomaa, vakuuttaa O´Leary.

Kun muusikot kohtaavat, puhutaan musiikista, ja nimenomaan bluesista. Popmusiikki, tyttö - ja poikabändit eivat jaksa kiinnostaa bluesille omistautunutta koulupoikaa.

-Iso osa tämän päivän musiikkia on tanssimusiikkia, joka ei ole erityisen musikaalista. Se on enemmän esittävää taidetta kuin musiikillista sisältöä, eikä se vain toimi minulle erityisen hyvin, arvelee Andy Cortes.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.