Androidissa uusi uhka - Haavoittuvuus jähmettää kännykän kuolleeksi

Tietoturvayhtiö Trend Micro on löytänyt Googlen Android -järjestelmästä haavoittuvuuden, jonka kautta laitteet saadaan jähmettymään käytännössä kuolleiksi.

Haavoittuvuuden avulla kännykkä saadaan jähmetettyä hiljaiseksi - niin että se ei vastaanota puheluita ja näyttö muuttuu elottomaksi.

Haavoittuvuus on läsnä Androidin versiosta 4.3 aina tämänhetkiseen 5.1.1 -versioon asti, joten yhtiön mukaan ongelma koskee yli puolta kaikista Android-laitteista.

Trend Micron mukaan vikaa ei ole toistaiseksi paikattu.

Yhtiön mukaan haavoittuvuutta voidaan hyödyntää kahdella tavalla: Joko laitteeseen asennetun haitalisen sovelluksen kautta tai sitten haittasivuston kautta.

Haittasivustolle harhautumisen jälkeen ongelma korjaantuu käynnistämällä laite uudelleen,

Mutta mikäli haittasovellus on ladattuna laitteeseen, niin se saattaa aiheuttaa melkoista hallaa. Tällöin haittasovellus voi aktivoida itsensä aina päälle, kun laite käynnistetään uudelleen. Seurauksena on se, että järjestelmä kaatuu aina uudestaan kun se on käynnistetty päälle.

Voit lukea tarkemman kuvauksen haavoittuvuudesta Trend Micron sivuilta.

Vain pari päivää sitten Android-järjestelmästä tuli julki toinen laaja haavoittuvuus joka koskee jopa 95 prosenttia laitteista.

 Lue myös:

    Uusimmat