Mainos

Analyytikko: Älypuhelimet siivittivät Nokian myyntiä

Matkapuhelinjätti Nokian hyvä tulos johtui suurelta osin halpojen älypuhelinten menekistä Aasiassa, arvioi OP-Pohjolan analyytikko Hannu Rauhala. Nokian markkinaosuus älypuhelimissa nousi viime vuonna peräti viisi prosenttiyksikköä 40 prosenttiin.

- Nokia on tuonut markkinoille paljon noin 150 euroa maksavia halvan hintaluokan älypuhelimia. Hintaluokka sopii Aasian markkinoille ja siellä taas markkinavolyymit ovat isoja, Rauhala sanoo.

Analyytikko uskoo, että älypuhelinten kysynnän lisäksi Nokian hyviä myyntilukuja selittää laaja mallisto.

- Vaikka yksi puhelin ei saakaan huippumyyntiä, riittää että jokaista myydään tarpeeksi ja että kokonaisuus on iso, Rauhala sanoo.

Rauhalan mielestä viime vuoden odotuksia parempi tulos vahvistaa uskoa siihen, että Nokia pystyy kilpailemaan tasaväkisesti muiden isojen valmistajien kanssa. Myös tämä vuosi lupaa Rauhalan mukaan hyvää, sillä puhelinmarkkinoiden kasvu ja yhtiön kannattavuus ovat olleet hyvät.

- Lähinnä jäädään odottelemaan uusien älypuhelinten ja uuden älypuhelinsukupolven esiinmarssia ja sitä, minkälaisia ratkaisuja Nokia on siihen saanut tuotua, analyytikko linjaa.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.