Amurinleopardi hyökkäsi työntekijän kimppuun Kaliforniassa – omistaja puolustautuu: "Ei se ole eläimen syy"

0:56
Leopardi hyökkäsi ihmisen kimppuun eläinpuistossa Yhdysvalloissa – "Se hyppäsi hänen päälleen"

Kaliforniassa Sanctuary-villieläinpuistossa tapahtui lauantaina kamala onnettomuus, kun amurinleopardi hyökkäsi vapaaehtoistyöntekijän kimppuun. 

Kissapedon hyökkäyksen yksityiskohdat ovat epäselviä, sillä muut työntekijät kiirehtivät toimittamaan hyökkäyksen kohteena olleen naisen sairaalaan, kertoo KRCR

Eläinpuiston toimitusjohtaja Barry R. Kirshnerinin mukaan eläimet ovat häkeissään tuplaketjulla sähköistetyissä aitauksissa. 

Kirshner epäilee, että työntekijä oli rikkonut protokollaa tai ahdistunut eläin hyökkäsi vaistomaisesti.

Katso videolta toimitusjohtajan selitys tapahtuneesta! 

"Näin voi käydä, ei se ole eläimen syy"

Maailman suurin eläinoikeusjärjestö PETAn (People for the Ethical Treatment of Animals) lausunnon mukaan vapaaehtoistyöntekijöiden ei kuuluisi mennä isojen kissaeläinten aitauksiin.

Tapahtuneesta huolimatta amurinleopardi pidetään villieläintarhassa – tosin omissa oloissaan. Erään työntekijän mukaan toimitusjohtaja oli enemmän huolissaan amurinleopardista kuin haavoittuneesta työntekijästä. 

– Ei ole niiden syy, että ne ovat villieläimiä. Näin voi käydä, ei se ole eläimen syy, toimitusjohtaja toteaa. 

Kirshnerin mukaan uhri on toiminut eläinten kanssa yli kymmenen vuotta, eikä tarhan vuosikymmenten historiassa ole toimitusjohtajan sanojen mukaan sattunut ennen vastaavanlaista. 

– Toivomme, että ihmiset tulisivat katsomaan, miten hoidamme asiat täällä ja ymmärtävät sen, että ne ovat villikissoja, emme kohtele niitä lemmikkeinä, Kirshner sanelee. 

Lähteet: CNN, KRCR

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja