Ampumahiihtotähdet eivät usko MM-kultaa voittaneen kilpakumppaninsa sairauteen: "Kun hän alkoi kuiskailemaan tulkilleen äänensä menettäneenä, vingahdin"

Anastasia Kuzmina kertoi Östersundissa voitetun ampumahiihdon pikakilpailun MM-kullan jälkeen, että kärsii viruksesta. Tähän eivät norjalaiset kilpakumppanit Ingrid Landmark Tandrevold ja Tiril Eckhoff usko, kertoo norjalaismedia NRK.

Tandrevold otti pikakilpailussa hopeaa, jonka Kuzmina voitti. Slovakki kertoi kilpailun jälkeen, että oli ollut useamman päivän kipeänä. 

– Uskon, että se on virus, sillä se on jatkunut useamman päivän ajan, sanoi Kuzmina kilpailun jälkeen matalalla äänellä. 

Tandrevold oli ensiksi yllättynyt Kuzminan kertomuksesta.

– Hänellä on useita olympiamitaleita, joten se, että hän päihittää minut ei ole yllätys. Mutta, kun hän alkoi kuiskailemaan tulkilleen äänensä menettäneenä, vingahdin, Tandrevold kertoo.

– Ensiksi ajattelin, että minun tulisi pysyä kaukana heistä. Laura (Dahlmeier) yski ja yksi. Nyt olen halannut kaikkia, jotka ovat olleet sairaina täällä. Sitä nimenomaan emme saisi tehdä. Minulla on kuitenkin vahva vastustuskyky ja olen terve, Tandrevold jatkoi.

Kuzmina voitti pikakilpailun yhdellä hutilaukauksella.

– Kun ulkomaalainen urheilija sanoo, että on kipeä, niin yleensä hän on oikeasti kipeä. Mutta, jos voitat MM-kultaa, sinulla ei ole kuumetta, vaan korkeintaan pientä kurkkukipua, Tandrevold toteaa.

Takaa-ajokilpailussa MM-hopeaa voittanut Eckhoff oli ennen kaikkea vaikuttunut Kuzminan suorituksesta.

– Hän on suoriutunut MM-kilpailuista erinomaisesti ja tekee tasaista tulosta. Hän hiihtää helvetin kovaa. Se on turhauttavaa meille, jotka painimme tekniikan ongelmien kanssa. En usko, että hän on niin sairas kun antaa ilmi, vaikkakin sairaana pystyy menemään kovaa, Eckhoff sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat