Karsten Warholmilta valitusvirsi – ihmettelee kilpakumppanien tylyä käytöstä: "En tiedä, mitä olen tehnyt"

Wilma Murto juhli MM-pronssia kakkukahveilla – Tero Pitkämäen lähettämä nokkela viesti lämmitti erityisesti 2:01
Wilma Murto nappasi pronssia samana iltana kun Karsten Warholm juhli kultaa.

400 metrin ME-mies Karsten Warholmista tuntuu, että kanssakilpailijat eivät onnittele häntä enää kunnolla.

Norjan Karsten Warholm voitti uransa kolmannen MM-tittelin keskiviikkona Budapestissa ylivoimaiseen tyyliin. Kisan jälkeen Warholmista tuntui, että kanssakilpailijat eivät huomioineet häntä tarpeeksi.

– Kukaan ei onnittele minua kullasta enää. On mahdollista, että he ovat kyllästyneet minun voittamiseeni. En tiedä, ehkä minä olen ärsyttävä heidän mielestään, Warholm kommentoi NRK:lle kisan jälkeisenä päivänä.

Tv-kuvista näkee, että useat kilpakumppanit kävivät paiskaamassa norjalaisen kanssa kättä. Asiasta mainittiin myös Warholmille.

– Mielestäni siitä on tullut tapa. Monet eivät kättele kunnolla ja katso silmiin. En tiedä, mitä olen tehnyt, että asia on nykyään niin, Warholm toteaa.

Vuosi sitten, kun Warholm jäi kokonaan ilman mitaleita Eugenen MM-kisoissa, hän onnitteli voittajaa kunnolla.

– Vuosi sitten kun hävisin kullan, menin dos Santosin luo, kättelin häntä ja sanoin "Onneksi olkoon, se oli hyvä juoksu". Sellaista urheilu on minulle. Minulla ei ole kaunaa ketään kohtaan. Minulle se on reilua kilpailua ja paras voittaa, Warholm sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Warholm kertoo, että hän myös toivottaa ennen kilpailua kaikille onnea. Hänen mielestään on tärkeä osoittaa kunnioitusta kilpakumppaneita kohtaan.

Etukäteen norjalaisen kaksi kovinta vastusta, Rai Benjamin ja Alison dos Santos, jäivät kauas taakse. Varsinkin Benjamin oli ymmällään, miten juoksu oli niin tukkoista loppukilpailussa.

– Tätä pitää sulatella, koska odotin itseltäni todella paljon näissä kisoissa. Pystyn juoksemaan 46 sekuntiin silmät kiinni. En tiedä, mitä tänään tapahtui, Benjamin totesi tuoreeltaan kisan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat