Ampumahiihtoon siirtyneen olympiavoittajan fiasko vaihtui loistosuoritukseksi – paljasti, mikä oli mielettömän muutoksen takana

Ampumahiihdon Ruotsin joukkue sijoittui toiseksi maailmancupin Ruhpoldingin viestissä, vaikka siltä puuttui tähtikaksikko Elvira ja Hanna Öberg. Yksi suurimmista onnistujista oli viime kisassa täysin flopannut maastohiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson.

Nilsson nousi nyt ensimmäistä kertaa palkintopallille maailmancupissa. Ruotsin Nilsson oli sijoittunut Ruhpoldingin pikakisassa vasta sijalle 93 ja nyt hän oli mukana uransa ensimmäisessä maailmancupin viestissään. Nilsson ampui vain kertaalleen ohi ja oli isossa roolissa. Hän paljasti kisan jälkeen NRK:lle, mikä oli loistosuorituksen takana.

– Rakastan sitä, kun he soittavat musiikkia ampumapaikalla ja en ole koskaan päässyt kuulemaan sitä. Olin niin iloinen, kun he soittivat ampuessani sitä kappaletta, Nilsson sanoi.

Kappale, josta Nilsson puhui, oli Pirates of the Caribbean elokuvasarjoista tuttu. Hän kertoi, että käyttää sitä kappaletta hallitakseen paineita harjoitellessaan kotona Östersundissa.

28-vuotias Nilsson tavoittelee Ruotsin ampumahiihtomaajoukkueen paikkaa Pekingin olympiakisoihin. Maajoukkueen valmentaja Johannes Lukas oli vaikuttunut näkemästään ja sanoi, että Nilssonin mukanaolo olympialaisissa on mahdollista.

Olympiamenestys on ruotsalaiselle tuttua, sillä hän juhli maastohiihdossa neljä vuotta sitten kultaa, kahta hopeaa sekä yhtä pronssia. 

Suomen joukkue, jossa mukana olivat Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä sekä Nastassia Kinnunen sijoittui kilpailussa sijalle 11. Suomi jäi kisan voittaneesta Ranskasta reilut kolme minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja