"Painajainen" – Ruotsin tähtiurheilija Stina Nilsson romahti täysin B-luokan kisoissa

Ampumahiihtäjä Stina Nilssonin EM-kisat lähtivät käyntiin katastrofaalisesti.

– Painajainen, Expressen totesi Stina Nilssonin suorituksesta otsikossaan.

Ampumahiihdon EM-kisat alkoivat keskiviikkona Sveitsin Lenzerheidessa, ja mielenkiinto kohdistui erityisesti Ruotsin Stina Nilssoniin, joka ei mahtunut mukaan Ruotsin MM-joukkueeseen ja joutui tyytymään EM-tasolle.

EM-kisat vaikuttavat ainakin tällä hetkellä olevan Nilssonille oikea taso, sillä nainen romahti normaalimatkalla vasta sijalle 47. Viimeinen ammunta koitui Nilssonin kohtaloksi, kun hän paukutteli peräti neljä ohilaukausta.

– Jos ei löydä asentoa, pitää uskaltaa keskeyttää ammunta ja aloittaa alusta. Mutta olin hieman äreänä ja halusin jatkaa ampumista, Nilsson sanoo SVT:lle.

– Kyse on siitä, että pitää tottua epäsuotuisiin ampuma-asentoihin.

Lopputulos oli todella kehno, sillä olosuhteet olivat ruotsalaisasiantuntijoiden mukaan todella hyvät. Nilsson oli kolmella ensimmäisellä paikalla ampunut kaksi ohilaukausta ja oli hyvin mukana kilpailussa, mutta viimeinen ammunta romutti hänen kilpailunsa täysin.

Ruotsilla on todella kova taso naisten ampumahiihdossa. Elvira Öberg on maailmancupissa toisena, Linn Persson seitsemäntenä, Hanna Öberg kymmenentenä ja Anna Magnusson sijalla 14.

– On selvää, että en mahtunut MM-joukkueeseen. Ruotsilla on neljä paikkaa, enkä ole ollut lähelläkään palkintosijoja tällä kaudella. EM-kisat ovat minulle iso juttu, Nilsson vakuutteli ennen kisoja.

Nilsson vaihtoi maastohiihdosta ampumahiihdon puolelle vuonna 2020. Maastohiihtäjänä Nilsson voitti sprintin olympiakultaa vuonna 2018 sekä kaksi MM-kultaa vuonna 2019. Yhteensä Nilssonilla on maastohiihdosta 12 arvokisamitalia. Ampumahiihdossa Nilsson ei ole saavuttanut samanlaista menestystä. Hänen paras suorituksensa on viime kevään Kontiolahden maailmancupista, jossa hän sijoittui sprinttikilpailussa kolmanneksi. Tällä kaudella Nilssonin paras sijoitus maailmancupissa on vasta 33:s.