Ampumahiihtoon lajia vaihtanut tähti takaisin hiihtoon – mukana MM-kisoissa

Ampumahiihtoon aiemmin vaihtanut sprinttitähti Anamarija Lampic tekee paluun maastohiihtoon. Expressenin mukaan Lampic tulee olemaan mukana Planican MM-kilpailuissa.

27-vuotias Lampic oli useamman vuoden ajan maailman kovimpia sprinttitähtiä. Hän voitti sprintticupin kaudella 2020-2021. Lampic ilmoitti viime keväänä vaihtavansa ampumahiihtoon. Nyt hän aikoo tehdä paluun maastohiihtoladulle kotikisoihinsa Slovenian Planicaan. 

Slovenian maajoukkuetta luotsaava norjalainen Ola Vigen Hattestad on vaitonainen aiheen suhteen.

– MM-kisojen viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantaina. Ennen sitä emme voi puhua asiasta. En sano enempää. Prosessi on käynnissä ja te voitte tulkita sen miten haluatte, Hattestad sanoi virnistellen Expressenille.

Ruotsi on dominoinut tällä kaudella naisten sprinttikilpailuja, mutta heillä ei ole mitään sitä vastaan, että Lampic tekisi paluun.

– Ei, hän on todella tervetullut. Olen kirjoittanut hänelle talven aikana, että meillä on ikävä häntä. Sanoimme jo keväällä, että emme ylläty, mikäli hän on mukana Planicassa, Emma Ribom totesi.

Myös vahvan paluun loukkaantumisien jälkeen tehnyt Linn Svahn on innoissaan Lampicin mahdollisesta osallistumisesta MM-kisoihin.

– Aikooko hän osallistua MM-kisoihin? Se olisi todella hauskaa. Ja jos on mahdollisuus kokea MM-kisat kotikentällä, niin se tulee ehdottomasti käyttää. Se on vain hyvä, sitähän haluaa parhaimmat urheilijat starttiviivalle. Se on hauskinta, Svahn sanoi. 

Hiihtolajien MM-kilpailut alkavat Planicassa 22. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja