Mainos

Amos Anderson laajentaisi Lasipalatsiin

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta päätti puoltaa kokouksessaan Amos Andersonin museon laajennussuunnitelmia. Uusia museotiloja suunnitellaan Helsingin keskustassa sijaitsevaan Lasipalatsiin. Rakennuskustannusten on arvioitu olevan noin 46 miljoonaa euroa.

Amos Andersonin taidemuseon johtaja Kai Kartio pitää Lasipalatsia erinomaisena paikkana, etenkin sen keskeisyyden vuoksi.
- Lasipalatsi on kaikkien näiden ihmisvirtojen keskellä, se on keskeisimmällä mahdollisella paikalla Helsingissä. Ja meidän toiveemme on rakentaa sellainen uusi taidemuseo, joka on matkan varrella, jossa kynnys on matalalla, johon helppo poiketa ja viihtyä, kertoo Kartio.

Suunnitelmassa Lasipalatsin aukion alle rakennettaisiin uusia tiloja. Vanhaa Lasipalatsia ei pureta, vaan se peruskorjataan vanhaa rakennusta kunnioittaen. Kai Kartion mukaan museo tavoittaisi Lasipalatsissa 100 000 kävijää vuosittain. Nykyiset palvelut säilyisivät palatsissa kirjastoa lukuun ottamatta.

- Kaikki olennainen tästä nykyisestä kirjosta Lasipalatsissa tulee säilymään. Ravintolat, baarit, Bio Rex, jossa edelleen tullaan näyttämän elokuvia erilaisten festivaalien yhteydessä. Vain kirjaston toiminnot siirtyisivät, ilmeisestikin sinne keskustakirjastoon. Pienet liiketilat säilyvät ja ne ovat ihan olennainen osa tätä projektia. Lasipalatsin elämä vain tiivistyisi ja vahvistuisi, sanoo Kartio.

Amos Andersonin nykyinen taidemuseo Yrjönkadulla jatkaisi toimintaansa.
- Siellä Yrjönkadulla meillä on pysyvä näyttely. Ja Lasipalatsin uusissa tiloissa meillä olisi vaihtuva näyttelytoiminta, jossa pääpaino olisi hyvinkin kokeilevalla uutta luovalla nykytaiteella, kertoo Kartio.

Museo aloittaa toimintansa aikaisintaan vuonna 2017. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.