Mainos

VR:n pääkonttori Ylelle – toimitusjohtaja lupaa säästöjen näkyvän lipuissa

VR Group siirtää pääkonttorinsa Helsingin päärautatieasemalta Länsi-Pasilaan vuoden 2017 alkupuolella. VR Group vuokraa tilat Yleisradion omistamasta Isosta Pajasta.

Fakta:

Helsingin päärautatieasemakiinteistön on suunnitellut Eliel Saarinen. Rautatiehallituksen toimistotilat eli VR:n nykyinen pääkonttoriosa valmistui vuonna 1909. Koko elinkaaren ajan tilat ovat mukautuneet kunkin ajankohdan tarpeisiin. Tulevat muutokset ovat osa tätä pitkää historiaa.

Vuonna 1993 valmistuneen Ison Pajan on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Ilmo Valjakka Oy. Kiinteistön omistaa Yle ja sen tontin Ylen eläkesäätiö. Ison Pajan kerrosala on 20 000 neliömetriä.

Yle jatkaa toimintaa osassa Isoa Pajaa, mutta joitakin osia rakennuksesta kehitetään VR:n ja Ylen yhteiskäyttötiloiksi. Yle on tiedotteen mukaan jo vuosia vähentänyt erityisesti konttoritilaa. Muuton tarkempi aikataulu tarkentuu lähiaikoina.

Asematoiminta päärautatieasemalla jatkuu. VR jää Rautatientorin laidalla sijaitsevan nykyisen pääkonttorirakennuksen omistajaksi, mutta sitä kehitetään yhdessä myöhemmin valittavien kumppaneiden kanssa.

Aro: Säästöillä alennetaan junalipun hintaa

Suurinta mielenkiintoa on tiedotteen mukaan herättänyt kohteen kehittäminen erityisesti hotellitoimintoja varten, mutta jossakin määrin myös toimisto- ja ravintola-ala on mukana suunnitelmissa. Muutoksia suunnitellaan ja tehdään yhdessä Museoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa.

– Nykyiset VR:n toimistotilat ovat yli sata vuotta vanhoja. Nykyinen rakennus ja tilat ovat ainutlaatuiset, mutta siirtymällä uusiin tiloihin pystymme työskentelemään joustavammin ja tehokkaammin, sanoo VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro yrityksen tiedotteessa.

Yrityksen mukaan se saavuttaa ratkaisulla miljoonaluokan säästöt. Pääkonttorin muutto edullisimpiin tiloihin on osa yhtiön tehostamista, jonka tavoitteena on karsia kuluja.

– Tehokkuus näkyy myös junalipun hinnassa, Aro lupaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.