Mainos

Amnesty: Meksikon poliisit ja armeija raiskaavat naisvankeja – 26-vuotiaalle sähkösokkeja sukuelimiin

Meksikon poliisit ja armeijan edustajat käyttävät seksuaalista väkivaltaa naisia vastaan saadakseen heidät tunnustamaan rikoksia, selviää Amnesty Internationalin raportissa.

Jopa 72 sadasta Amnesty Internationalin haastattelemasta meksikolaisnaisesta kertoi poliisin tai armeijan edustajien käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväksi pidätyksen aikana tai sen jälkeen.

Yksi uhreista on 26-vuotias neljän lapsen äiti Mónica, joka joutui kuuden poliisin joukkoraiskaamaksi. Hänen sukupuolielimiinsä annettiin sähköshokkeja, häntä tukehdutettiin muovipussilla ja hänen päätään työnnettiin vesisaaviin vuonna 2013.

Haastatelluista naisista 33 kertoi, että heidät oli raiskattu. Suurin osa kertoi, että heitä oli hyväksikäytetty seksuaalisesti, hakattu, kosketeltu, kourittu ja heille oli annettu sähkösokkeja pidätyksen aikana tai kuulusteluissa.

Suurinta osaa naisista syytettiin järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai huumeisiin liittyvistä rikoksista. Amnestyn raportin mukaan kiduttamalla saaduilla tunnustuksilla pyritään osoittamaan, että työ järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan edistyy.

Viranomaiset pakottivat kiduttamalla Mónican allekirjoittamaan tunnustuksen, jossa hänen sanottiin kuuluvan huumekartelliin.

Meksikon kansallinen ihmisoikeuskomitea vahvisti elokuussa 2014 Mónican kokeneen kidutusta. Amnestyn mukaan ketään vastaan ei ole kuitenkaan nostettu kuitenkaan syytteitä ja Mónica odottaa yhä vankilassa oikeuden päätöstä syytteistä, joiden mukaan hän olisi sekaantunut järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Amnestyn mukaan Meksikon viranomaiset eivät ole onnistuneet tutkimaan, nostamaan syytteitä tai asettamaan oikeudelliseen vastuuseen viranomaisia, jotka ovat käyttäneet raiskauksia tai muita seksuaalisen väkivallan muotoja kidutuksen välineenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.