Mainos

Ammattiliitto PAU: Postin irtisanomiset täysin ylimitoitettuja

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää Postin kaavailtuja irtisanomisia täysin ylimitoitettuina ja katsoo niiden heikentävän entisestään yhtiön kykyä hoitaa jakelu postilain edellyttämällä tavalla.  

Puheenjohtaja Heidi Nieminen toteaa, että Posti ei ole vuoden 2014 irtisanomisten jälkeen enää kyennyt toimittamaan postia ajallaan.

Hän arvioi STT:lle, että Posti pyrkii palvelua heikentämällä ajamaan muutosta postilain yleispalveluvelvoitteeseen, jonka mukaan posti pitää jakaa viitenä päivänä viikossa.  

– Siellä on ilmeisesti ajateltu, että lainsäätäjä purkaa heiltä velvoitteita. Nyt totutetaan asiakkaita siihen, että viitenä päivänä viikossa ei posti enää kulje, Nieminen sanoi.  

Niemisen mukaan Postin johto näyttää tekevän saman virheen kuin kaksi vuotta sitten. Keväällä 2014 perusjakelusta vähennettiin yli 400 työntekijää. Irtisanotuista yli 200 otettiin myöhemmin takaisin.  

– Posti ei ottanut opiksi mitään edellisestä yt-farssista. Nyt ollaan toistamassa samat virheet. Virheen maksajina tulevat olemaan taas postilaiset, niin irtisanotut kuin taloon jäävät, sekä asiakkaat, joiden palvelutasoa heikennetään postilain velvoitteista piittaamatta, Nieminen sanoo.  

Postin omien tilastojen mukaan posti on henkilöstöpulan takia jäänyt jakamatta tuhansiin kohteisiin. Tämän vuoden ensimmäisellä viikolla posti jäi jakamatta 120 000 postinjättöpaikkaan, toisella viikolla 160 000.  

Niemisen mukaan Postin johto näyttää ajattelevan, että jos jaettavan postin määrä laskee kymmenen prosenttia, pitää myös henkilöstöä vähentää saman verran.  

– Työ ei leikkaannu kymmentä prosenttia. Jos talouteen meni ennen viisi kirjettä, ja nyt menee yksi, niin postinjakaja kulkee edelleen saman matkan. Tätä logiikkaa ei Postin johdossa ymmärretä tai haluta ymmärtää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.