Ammattiliitoilla lähes identtiset vapaa-ajanedut

Suurimmat ammattiliitot tarjoavat jäsenilleen lähes identtisiä vapaa-ajan etuja. Jäsenkorttia näyttämällä saa alennusta lukuisista lomahuoneistoista, hotelleista ja kylpylöistä ympäri Suomea. Tarjolla on myös tavallista halvempaa bensaa, risteilyjä ja aikakauslehtiä.

STT vertaili suurimpien ammattiliittojen jäsenetuja. Eroa on lähinnä autoiluun tai silmälasien ostoon liittyvissä alennuksissa.

Edut ovat samankaltaisia, koska monet yritysten kanssa tehdyt sopimukset ovat keskusjärjestöjen neuvottelemia. SAK:n alaisten liittojen jäsenet saavat esimerkiksi bensasta alennusta tankkaamalla Teboililla. Majoituspuolella hotelliketju Restel ja kylpylähotelleista tunnettu Holiday Club löytyvät lähes jokaisen tarkastellun liiton yhteistyökumppaneista.

- Alennuksia sovitaan paljon keskusjärjestötasolla, jolloin ne ovat kaikille jäsenille hyvin pitkälti samanlaisia liitosta riippumatta, sanoo Ammattiliitto Pron jäsenpalvelupäällikkö Anita Lehti.

Akavalaisilla liitoilla on puolestaan netissä yhteinen jäsenetupalvelu, jonka kautta voi hyödyntää alennuksia kukkakaupoista kenkäliikkeisiin.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat