Mainos

Ammattiautoilijan pysäyttävä Facebook-päivitys – pelasti lapsen täpärästi auton alle jäämiseltä

Sippolalainen ammattiautoilija kertoo Facebook-päivityksessään täpärästä tilanteesta, jossa hän pelasti suojatietä ylittäneen tytön hengen.

Jyri Korhonen kertoo olleensa ajamassa tiistaina 12. tammikuuta eteläisessä Kymenlaaksossa tuttua jakelureittiä kuorma-autolla, kun hän oli tullut liikennevalojen kohdalle. Liikennevalojen jälkeen tiellä on suojatie, jonka luona koululainen odotti ylitysvuoroaan.

Korhonen alkoi hidastaa ajoneuvonsa vauhtia, kun jalankulkijoille vaihtui vihreä valo. Samassa hän kutienkin huomasi sivupeilistä, kuinka viereistä kaistaa pitkin lähestyi jotakin todella kovalla nopeudella.

– Täysin ajattelematta käänsin ratista oikealle (minä olin vasemmalla kaistalla ja luotijuna puksutti oikealla) ja koska olin matelemassa niin pääsin tuon luotijunan eteen oikeanpuolimmaiselle kaistalle, ajatuksena että osuu mieluummin minuun kun tuohon tyttöön, Korhonen kirjoittaa.

Farmarimallinen auto sai kuitenkin väistettyä Korhosen kuorma-auton ja siirryttyä vaarallisesti toiselle kaistalle, jonka kohdalla koululainen oli juuri kävelemässä.

– Painoin kuorma-auton torven pohjaan ja sitten tapahtui se ihme. Tyttö pelästyi tuota ääntä niin että otti ne muutamat pelastavat juoksu askeleet juuri oikeaan suuntaan. Audi pyyhälsi samaa vauhtia tytön ohitse peittäen tytön lumipöllyn sekaan.

Pöllyävän lumen hälvettyä Korhonen näki tytön selvinneen tien toiselle puolelle, josta tämä hymyili ja vilkutti hänet pelastaneelle kuorma-autokuskille.

Korhosen mukaan tapaus on jo kolmas samankaltainen, jota hän joutuu todistamaan vuoden sisällä. Hän haluaa myös lähettää terveisiä tarinan farmarikuskille.

– Toivottavasti jos tämän luit mietit nyt mikä on tärkeää ja mikä ei.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.