Jare todennäköisesti pelasti motoristin hengen, kun Mersu-kuski lähti tyhmänrohkeaan ohitukseen: "En ole eläessäni kohdannut mitään näin piittaamatonta"

0:30
Rekkaa ajava Jare todisti kammottavaa vaaratilannetta ajaessaan kohti Huittisia.

Rekkamiehen nopea ajatuksenjuoksu auttoi välttämään onnettomuuden, joka olisi koitunut moottoripyöräilijän kohtaloksi.

Rekkaa työkseen ajavan Jare Heinosen kojelautakameraan tallentui aiemmin tällä viikolla järkyttävä läheltä piti -tilanne.

Kohti Huittisia ajanut Heinonen havaitsi, että hänen takanaan olleen katumaasturimallisen Mercedes-Benzin kuljettaja lähti ohittamaan, vaikka näkyvyys oli nollassa ja vastaan oli tulossa moottoripyörä. Kaiken lisäksi tämä lähti ohitukseen keltaisten viivojen alueella.

Tieosuus on mäkinen, eikä Mersun kuljettaja voinut nähdä moottoripyöräilijää – toisin kuin korkeammalla hytissään istuva Heinonen. 

Heinonen yritti varoittaa ohitukseen lähtenyttä autoilijaa näyttämällä vilkkua vasemmalle, mutta Mersu ei varoituksista välittänyt, vaan lähti kiihdyttämään ohi.

– Ei auttanut kuin laittaa reilusti jarrua ja ohjata oikeaan reunaan ja vilkuttaa valoja vastaantulevalle motoristille, hän kertoo.

Moottoripyöräilijä otti Heinosen varoitukset onkeensa ja ehti siirtyä aivan kaistansa oikeaan reunaan juuri samalla hetkellä, kun Mersun keula ilmestyi kumpareen takaa. Kohtaamishetkellä Mersu oli lähes täysin vastaantulevien kaistalla.

Heinosen mukaan vaarallisesta ja kovavauhtisesta ohituksesta ei ollut mainittavaa hyötyä, sillä Heinonen ja autoilija saapuivat Huittisiin samaan aikaan.

Heinonen kertoo, että videon sosiaalisessa mediassa nähnyt moottoripyöräilijä oli häneen yhteydessä ja kiitti henkensä pelastamisesta. Hän ei nimittäin olisi osannut varautua vaaraan ilman Heinosen esimerkillistä toimintaa.

Poikkeuksellinen tapaus

Heinonen kertoo ajaneensa rekkaa jo 20 vuotta ja kohtaavansa päivittäin vaaratilanteita, mutta tämä tapaus oli aivan omassa luokassaan.

– En ole eläessäni kohdannut mitään näin piittaamatonta.

Video on toimitettu poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja