Ammattiautoilija sai kalliin muistutuksen liikennesäännöistä Helsingissä – poliisi: "Toki lumet pitää saada pois, mutta ei hinnalla millä hyvänsä"

Ensin päin punaisia, sitten parkkiin jalkakäytävälle – tästä tuli 12 päiväsakkoa 0:40
KATSO MYÖS: Toisessa, viime vuoden lopulla sattuneessa tapauksessa kuorma-autokuski sai Helsingin keskustassa 12 päiväsakkoa punaisia päin ajamisesta. Jutun otsikkoon liittyvän kuvan löydät alempaa.

Varomattomasti pysäköinyt ammattikuski joutui poliisin kanssa tekemisiin Helsingissä.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista jakoi Twitter-tilillään torstaina kuvan kuorma-autoilijasta, jonka pysäköintisuoritus oli jättänyt toivomisen varaa.

Pasterstein muistuttaa, että pysäköintivirhekin voi tulla kalliiksi, jos pysäköinti vaarantaa muuta liikennettä.

Ylikomisarion julkaisemassa kuvassa Hämeentiellä lumenajossa ollut kuorma-auto on parkkeerattu poikittain pyörätielle sillä seurauksella, että jalankulkijat ja pyöräilijät joutuivat koukkaamaan vilkasliikenteisen ajoradan kautta päästäkseen kuorma-auton ohi.

Kuljettajalle määrättiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 12 päiväsakkoa. Poliisin sakkolaskurin mukaan tämä tekee esimerkiksi 2 500 euron nettotuloilla vajaat 450 euroa.

Poliisin ratkaisua on kritisoitu julkaisun kommenteissa runsaasti. Osan mielestä kuljettaja ei olisi voinut hoitaa tilannetta toisinkaan.

– Laittaisitko lapsen tai aikuisen lastenvaunujen kanssa kiertämään tuon kuorma-auton. Kyseessä Hämeentie, jossa vilkas liikenne ja mm. linja-autoja. Etkö näe vaaran elementtejä? Toki lumet pitää saada pois, mutta ei hinnalla millä hyvänsä, kuului yksi Pastersteinin vastauksista.

Osa taas on hämmästellyt, miksi poliisi sakotti kuljettajaa, eikä mennyt esimerkiksi ohjaamaan liikennettä itse. Joidenkin kommentoijien mielestä myös pelkkä asiasta huomauttaminen olisi riittänyt.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat