Amin Asikaisen paluu: Tästä on kyse

Ammattinyrkkeilyn entinen Euroopan mestari Amin Asikainen haluaa päättää uransa voittoon.

Maanantaina paljastui, että 40-vuotias Asikainen tekee yllätyspaluun kehään 22. huhtikuuta Leppävirralla. Asikainen otteli edellisen kerran maaliskuussa 2011, jolloin hän kärsi tappion puolalaiselle Piotr Wilczewskille.

Asikaisen vastustaja kuusieräiseen otteluun selviää myöhemmin. Asikaisen paluu jäänee vain yhden matsin mittaiseksi.

- Ei ole mitään vakavampia jatkosuunnitelmia. Nimenomaan tämä yksi matsi. Katsotaan, jos saisi päätettyä uran voittoon, Asikainen sanoo MTV Sportille.

Asikaisen mukaan hänen peruskuntonsa on kohtuullisella tasolla, mutta töitä on paiskittava ennen reilun kahden kuukauden päästä käytävää matsia.

- Päivän kunto on varmaan se kuusi erää. Vähän käyn treenailemassa ja sparrailemassa. Olen jo käynyt juoksemassa ja touhunnut salilla poikien kanssa.

- Vähän pitää antaa itsellekin aikaa ja valmistautua tosimielessä. Ei voi lähteä ihan soitellen sotaan, pitää haastaa itseäkin, Asikainen kertoo.

Asikaisen mukaan päätös paluusta kehään kypsyi vähitellen.

- Lopettamisen jälkeen mulla ei ollut mitään vakavia urasuunnitelmia - ei ainakaan sellaisia, että lähtisin tähtäämään mihinkään isompiin matseihin. Olen joskus pyöritellyt, että ottaisin vielä yhden matsin. Mutta elämäntilanne on ollut aika kiireinen, eikä ole paljon pystynyt panostamaan itseensä. Nyt on aikaa järjestellä asioita - lapset ovat päiväkodissa, niin itselläkin on aikaa treenata, Asikainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja