Robert Helenius, 39, puhuu nyt suoraan tulevaisuudestaan: "Täytyy käydä kuvauttamassa aivot"

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Robert Helenius koki tyrmäystappion Anthony Joshualle ottelun seitsemännessä erässä.

Pitkään amatöörinäkin nyrkkeillyt Robert Helenius on tahkonnut ammattilaisena vuodesta 2008. 37 ottelun, 32 voiton ja viiden tappion jälkeen veri vetää edelleen kehään ja salille. 

Robert Heleniuksen piti saada Olavinlinnassa Mika Mielosta vastaan käydystä ottelusta selville, haluaako hän vielä kerran rakentaa tiensä samaan kehään huippuja vastaan. Ennen kuin tuo kysymys ehti edes saada vastausta, Heleniukselle avautui pikahälytyksellä sauma jättimäiseen otteluiltaan Lontoossa.

Helenius sai tietää viikkoa myöhemmin oteltavasta Anthony Joshua -ottelusta välittömästi Mielosen tyrmättyään.

Kuuden päivän pikavalmistautuminen ja ryhdikäs esiintyminen Joshuaa vastaan lauantaina Lontoon O2-areenalla toivat Heleniukselle ottelupalkkion lisäksi tyrmäystappion seitsemännessä erässä.

Kysymys Heleniuksen omasta motivaatiosta sai Joshua-kohtaamisessa niin ikään vastauksen.

– Kyllä se liekki syttyi, kun olin kehäkulmassa ennen matsia. Se tuntui siltä, että tämä on minun himani, Helenius kuvailee MTV Urheilulle.

– Haluan kokea sen vielä uudestaan. Sen jälkitunnelman pitäisi olla vain vähän erilainen, Helenius jatkaa tappioon viitaten.

– Tuntuu lisäksi hyvältä huomata, että pystyn ottelemaan tasapäisesti huippuja vastaan.

Vaikka tyrmäystappio oli Heleniukselle toinen alle vuoden sisään, ahvenanmaalaisen pitkä ura ammattilaiskehissä on selvästi saamassa jatkoa. Miten ja milloin, se on vielä auki.

– En mä ole kerennyt sitä funtsia. Nyt tulee vähän taukoa ja normitreeniä. Pitää istua tiimin kanssa alas ja puhua kaikki asiat selväksi. Pitää katsoa, mitä voisi seuraavaksi olla suunnitteilla. Ei ole vielä ehditty tekemään sitä. 

Helenius saa joka tapauksessa luvan huilata. Tyrmäystappiota seuraava pakollinen ottelutauko pitää miehen varmuudella sivussa ainakin pari kuukautta. Seuraavaa ottelua saatetaan odottaa kuitenkin selvästi pidempään.

Helenius puhuu tulevaisuudestaan omat realiteettinsa tiedostaen.

– Ei ole mihinkään kiire. Pitää ottaa rauhassa. En mä tässä nuorene. Pitää myös pitää huolta omasta terveydestä. Täytyy käydä kuvauttamassa aivot ja muuta tällaista perusjuttua.

Miten aiot lomailla tai viettää aikaasi rankan ottelurupeaman jälkeen?

– En tiedä, mä luulen, että paras fiilis tulee taas siitä, kun pääsee takaisin omien treenien pariin ja saan päivät normaalisti rullaamaan eteenpäin.

– Otan ihan rauhassa. Vaikka tekisi mieli mennä jo treenaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat