Amin Asikainen arvioi Robert Heleniuksen MM-unelmaa – yksi selkeä toive: "Kun näkisi, että se pelaisi hyvin"

4:45
Videolla käydään läpi Robert Heleniuksen uranäkymiä.

Nyrkkeilyn entinen keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikainen pitää Robert Heleniuksen unelmaa MM-titteliottelusta realistisena, mutta näkee raskaan sarjan absoluuttisen kärjen olevan kuitenkin suomalaista askeleen edellä.

Heleniuksen MM-otteluhaaveet ottivat uutta tuulta purjeisiin, kun hän aiheutti maaliskuussa puolalaiselle Adam Kownackille tämän ammattilaisuran ensimmäisen tappion otettuaan voiton teknisellä tyrmäyksellä

Heleniuksen titteliksi ilmoitettiin sittemmin WBA-liiton "kultamestari", ja hänen managerinsa Markus Sundman arvioi MTV Urheilulle, että edessä olisi todennäköisesti yksi ottelu ennen mahdollista maailmanmestaruusmatsia, jossa hän saattaisi kohdata Anthony Joshuan.

Asikainen toivoo Heleniukselle valmistavaa taistoa rankingin sijoilla 20–30 olevaa vastustajaa vastaan.

– Kaipaisin vielä yhtä vähän pidempää ottelua, että nähtäisiin, missä mennään, kun alkaa tulla takaisinkin iskuja ja joutuu kamppailemaan oikeasti voitosta, Asikainen sanoo.

Kownackista Helenius teki selvää neljännessä erässä.

– Alla oli useampi vähän heikompi ottelu ja tämä vastustaja (Kownacki) sopi "Robbelle" aika hyvin. Siinä ei jäänyt mitään sattuman varaan. Mielellään näkisi testimatsissa, miten kunto kestää seiska-ysieriin asti ja sitä pidemmälle.

– Kun näkisi, että se pelaisi hyvin. Toki itseluottamus on hyvällä mallilla ja on lupa odottaa hyviä esityksiä.

Asikaisen suhtautuu Heleniuksen MM-unelmaan jalat maassa pitäen.

– Tuntuu, että absoluuttinen kärki on vielä askeleen edellä, mutta ainahan raskaassa sarjassa on mahdollisuus. Se voi olla yksi lyönti, joka osuu kohdille.

Kujala kunnossa

Asikainen itse yrittää nykyisin koulia nyrkkeilijöitä huipulle valmentajana.

– Pidän leirejä ja seminaareja, ja leipätyö on Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon päivittäinen kilpa- ja kuntonyrkkeilyvalmennus.

Yksi luotsattavista on Ilari Kujala, jonka oikeaa kättä on viime vuosina leikattu pariin otteeseen.

– Ilari oli jo yhden voiton päässä paikasta Rion olympialaisiin. Loukkaantumiset ovat haitanneet häntä ja on tullut takapakkia, mutta käsi näyttää nyt kestävän.

– Ollaan Ilarin kanssa tehty koko korona-aika päivittäin duunia. Cooperissa menee 3 550 metriä. Mies alkaa olla kunnossa, Asikainen valottaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja